Een goede vloer in huis is belangrijk. Want alles ervan heeft invloed op de sfeer in huis – het materiaal, de kleur en het patroon. Een nieuwe vloer uitzoeken is dus niet echt makkelijk. Tenminste, dat wás het. Want hier helpen we je op weg en vertellen we je welke soort vloeren er zijn en wat de laatste trends zijn. En we trakteren je natuurlijk ook op een mooi stappenplan. Dit keer: hoe je zelf een visgraat-vloer aanlegt.

Zeg geen ‘nee’ tegen PVC

PVC-vloeren zijn er al een tijdje. En blijven zeker ook nog wel even, want een vloer van PVC is eigenlijk best geweldig. Het materiaal is sterk en krasvast en gaat heel lang mee – super duurzaam dus. Het is makkelijk schoon te maken en een ideale combinatie met vloerverwarming omdat het de warmte zo goed geleidt. Maar misschien nog wel het allermooiste aan PVC is dat het in ontelbaar veel kleuren en motieven verkrijgbaar is. Effen of in een beton - of marmerlook. En natuurlijk ook met een houtmotief. En omdat PVC uit stroken bestaat kun je ervoor kiezen om de vloer in de lengte te leggen of in een klassieke visgraat. PVC-vloer Feel in Scandinavisch eiken van CanDo is daar een mooi voorbeeld van. De mogelijkheden met PVC zijn dus eindeloos waardoor je altijd een vloer vindt die naadloos bij jouw woonstijl aansluit.

In ons stappenplan PVC in visgraat leggen laten we je zien hoe je dat in 7 overzichtelijke stappen doet.

Laminaat: klik en klaar

Ondanks dat er heel veel te kiezen is op het gebied van vloeren, blijft laminaat nog altijd heel erg in trek. Niet gek, want deze vloeren hebben grote stappen gemaakt op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Ook fijn: zelf laminaat leggen is hartstikke makkelijk tegenwoordig. Tel daarbij op dat laminaat in prachtige en niet-van-echt-te-onderscheiden prints verkrijgbaar is en je hebt je droomvloer gevonden. Wat denk je van laminaat Zomer Eiken met v-groef en laminaat Kingsize Porto van DecoMode? Of mag het wat spannender? Kijk dan eens naar laminaat King Size Tivoli van DecoMode, want dat heeft een heel bijzonder houtpatroon!

Iedereen houdt van hout!

Al zo lang als mensen in huizen wonen, bestaan houten vloeren. Vroeger robuust en grillig van vorm, nu mooi afgewerkt en gemaakt van de mooiste houtsoorten. Houten vloeren zullen ook altijd blijven, want tegen de sfeer van een vloer van écht hout kan niets op. Maar voor welke houtsoort kies je? Dat hangt natuurlijk af van je woonsmaak en waar je van houdt. Houten vloer Industrial van CanDo is zacht en neutraal en past daardoor perfect bij een industrieel en modern interieur. Is klassiek meer jouw ding? Dan is half-massief parket Legend Manoir Classic Eik vast wat voor jou, want dat geeft een heel warme uitstraling aan een kamer. Of ga voor multifunctioneel en leg een vloer van vurenhout, want die kun je in elke gewenste kleur schilderen of lakken.

Hou je van knus en een warm gevoel aan je voeten? Vergeet dan niet om een hip vloerkleed neer te leggen!

Ook zin gekregen in een nieuwe vloer? Check dan ons klusadvies vloeren even, want dan ga je extra goed voorbereid aan de slag. En als je onze vloeren in het echt wilt zien of je wil advies van onze medewerkers, kom je natuurlijk langs bij een van onze winkels bij je in de buurt. Tip: vergeet de plinten niet!