Op de vierde zaterdag van september is het weer Nationale Burendag. Organiseer je een straatfeest samen met jouw buren? Of ga je samen de buurt opknappen, onkruid wieden, een tuintje aanleggen? In deze blog lees je leuke activiteiten die je kunt gaan ondernemen met Burendag 2017.

Idee 1: Straatfeest

Het is natuurlijk altijd gezellig om samen te eten en te borrelen. Een straatfeest organiseren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Als iedere buur iets te eten klaarmaakt heb je al snel een prachtige buffet! Als het weer niet meewerkt, dan ben je met een partytent verzekerd van een droge plek.

Idee 2: Onkruid verwijderen

Je kunt ook samen de handen uit de mouwen steken door samen de buurt op te knappen en al het onkruid in de straat te verwijderen. Zo wordt het juist een gezellige klus! Zeker ook een geschikte activiteit voor de kleine klussers. 

Idee 3: Vogelhuisjes maken

Samen kun je ervoor zorgen dat de vogels in de buurt net zo leuk wonen als jullie. Maak fleurige vogelhuisjes om in jullie straat op te hangen. Bekijk bijvoorbeeld eens dit stappenplan voor het maken van vogelhuisje.

Idee 4: Spelletjesmiddag met de buurtkinderen

Een actieve spelletjes middag is geschikt voor jong en oud! Welk team wint de meeste spelletjes? Denk bijvoorbeeld aan sjoelen, stoelendans of hinkelen. Ook oud-hollandse spelletjes als koekhappen of spijkerpoepen doen het altijd goed. Nog leuker: je kunt zelf de spelletjes klussen, zoals dit blokkenspel, ook wel bekend als reuze Jenga.

Idee 5: Samen plantenbakken maken voor de buurt

Kan jullie straat wel wat extra fleurigheid of groen gebruiken? Dan is het leuk om er samen voor te zorgen dat er rondom elke boom of lantaarn plantenbakken komen. Je kunt ze hoog ophangen of zelf plantenbakken maken. Vul de bakken met winterharde bloemen of planten die weinig verzorging nodig hebben, zoals hortensia’s. Laat je adviseren bij het tuincentrum over de geschikte tijd om te planten.