Vloeren. Geometrisch, kleurrijk of in een aparte design. Je hebt ze vast al voorbij zien komen op Instagram, Pinterest en zelfs Facebook in de ‘From where I stand’ foto’s. Van Marrakech tot India en van Australië tot Peru, die mooie foto’s van vloeren geven een gevoel van vakantie. Maar met de juiste vloer kan jij dit gevoel ook gewoon thuis beleven.
Wanneer het aankomt op de esthetica van het decor en interieur krijgen verf, behang en meubels veel aandacht. Vloeren worden hierbij vaak over het hoofd gezien en worden veelal gekozen voor praktische doeleinden. Vloeren kunnen naast praktisch ook bijdragen aan het karakter van een ruimte. Wij hebben voor jou de mooiste Instagram-waardige vloeren bij elkaar gezocht. Nu aan jou om jouw favoriet uit te kiezen.

Mozaïek

Mozaïekvloeren geven je vrijheid in design. De kleine steentjes kun je makkelijk neerleggen zoals je zelf wilt. Of je nu voor kleur wilt gaan of lekker monochroom, alles kan. Mozaïek-tegels kun je kant-en-klaar kopen of makkelijk zelf maken. Om het zelf te maken koop je tegels in de gewenste kleuren en breek je de tegels door deze stuk te gooien. De gebroken stukken leg je in de gewenste patroon in een cement ondergrond. Een nadeel van mozaïekvloeren is dat het veel tijd vergt om te maken, maar dan heb je ook wat! Bekijk hier alle mozaïek tegels.

Geometrisch

Geometrische tegels geven symmetrie aan een ruimte en maken het tegelijkertijd spannender. Vooral bij het gebruik van lichte neutrale kleuren kan er behoefte zijn aan wat ‘persoonlijkheid’. Dit kun je bereiken door geometrische tegels te gebruiken. Geometrische vloertegels gaan goed samen met een eclectische, industriële en vintage interieur. Gecombineerd met een druk interieur bestaat er een kans dat geometrische tegels het geheel overweldigend maken. Wil je toch geometrische tegels gebruiken in een modern en minimalistisch interieur, gebruik dan zwart, wit of grijze tegels. Hierdoor krijg je een trendy patroon zonder al té opvallend te zijn.

http://royalroulotte.com

Motief

Wellicht een wat gedurfde keuze, maar oh zo mooi als deze goed gecombineerd wordt: de tegel met een motief. Een tegel met een motief is een echte smaakmaker en zet de toon voor de sfeer van de ruimte. Een motief in de vloer maakt de ruimte wel wat drukker, dus om de kleurbalans in de ruimte in evenwicht te houden doe je er goed aan om een teint van de tegel terug te laten komen op de muur en/of plafond. Sta daarnaast ook even stil bij de trendgevoeligheid van het patroon. Een trendgevoelig patroon kan een jaar na plaatsing uit de mode raken en mogelijk ben jij dan alweer toe aan de nieuwe trend waardoor je sneller op het motief van de tegel uitgekeken bent. 

Kleur

Tenslotte kun je ook spelen met kleur. Dit is een beetje riskant omdat het al snel ‘too much’ kan worden. Toch kan een goed uitgevoerd gekleurde vloer de kers op de taart zijn. Net als bij motieven is een kleurbalans heel belangrijk. Kies je voor een gekleurde en drukke vloer? Dan zijn een neutrale muur en plafond gewenst voor de nodige balans. Een neutrale kleur hoeft trouwens niet persé wit te zijn. Kies voor een rustgevende kleur als contrast. Paarse-, blauwe- en groene tinten zijn hier uiterst geschikt voor. Zorg er wel voor dat de kleuren niet vloeken!