Heb je veel spullen in huis, maar geen goede opbergplekken? Tegenwoordig kun je het zo gek niet bedenken of het is een opberghack! Naast een standaard opbergrek, kun je nu ook een kantoormandje gebruiken voor je keukengerei of een ombouw maken voor je klikobakken. Voor alles is er wel een oplossing. 

Met deze opberghacks, en dus een opgeruimd huis, ervaar je meer rust én minder stress. Dat kunnen we denk ik allemaal wel gebruiken.

Kitchen clean

De keuken. Een ruimte waar je dagelijks bezig bent en waar de kans op rommel erg groot is. Als je aan het koken bent ligt het aanrecht al vrij snel vol. Je kent het wel. Pannen in een la, overal rollen papier (aluminium, bakpapier, etc.) en losse borden. Met deze hacks verminder je keukenstress en ligt alles op een nette manier binnen handbereik!

diyandmag.com
goodhousekeeping.com
diyandmag.com

Opbergen in de badkamer

Mandjes, mandjes en nog eens mandjes. In de badkamer heb je als het goed is heel veel verzorgingspulletjes. Om te beginnen bij je shampoo, douchegel en tandpasta. Woon je samen? Dan heb je alweer dubbel zoveel. Om het overzichtelijk te houden zijn mandjes dé uitkomst. Bijvoorbeeld een mandje voor jou, een mandje voor je partner én een mandje voor jullie samen. Zo is alles geordend en opgeborgen. 

potterybarn.com
welke.nl
woohome.com

En waar moet al je make-up nou in?

We hebben het net gehad over mandjes voor de badkamer. Nu gaan we over op bakjes voor je make-up! Met make-up heb je heel veel losse producten, van kwasten tot ogenschaduw, van lipgloss tot nagellak. Ben je iemand die graag veel make-up draagt of gewoon veel make-up op voorraad hebt? Dan moet je het dus ook allemaal ergens kwijt!

 foliver.com
yahoo.com

Voor alle ouders onder ons

Als je een kind hebt, heb je waarschijnlijk heel veel speelgoed in huis liggen. Om het speelgoed netjes op te bergen hebben we ook daarvoor een aantal hacks gevonden. Met het juiste hout kom je al een heel eind. Opbergen maar!

suburbanspunkdesign.com
homebnc.com
futuristarchitecture.com

Maak kunst van je grote voorraad wc rollen

Heb je een kleine wc of kun je nergens ál die rollen wc papier kwijt? Hang de rollen in een boom of leg ze tegen de muur aan. Hierdoor kun je toch een goede voorraad wc papier in huis hebben en berg je de rollen, op een leuke originele manier op!

etsy.com
s-media-cache-ak0.pinimg.com

Huisje, boompje, tuintje

Last but not least, de tuin. Zijn de klikobakken een doorn in het oog? Bekijk dan het maakrecept van de multifunctionele kliko ombouw en maak daarmee ruimte in de tuin. 


Heb jij nog slimme opberghacks?