“Vind je dat serieus mooi? Die grijze stoffen stoelen zijn zo afgezaagd, die vind je in elk interieur terug.” “Nee, houten eettafel stoelen zijn een top idee”, antwoord ik. “Daarvan weet je zeker dat de visite bij de eerste gang al een rughernia heeft.” We slaken allebei een diepe zucht.

Als je voor de eerste keer gaat samenwonen, is dat spannend en opwindend. Je gaat samen met je grote liefde wonen in een huisje dat je zelf hebt gekocht of gehuurd. Een huisje dat je helemaal naar eigen smaak kunt inrichten met leuke spulletjes. Maar wat als jullie smaken nogal van elkaar verschillen? Wat als de een gek is van roze en bloemetjes en de ander droomt van een zwart-wit interieur? Dan wordt samenwonen ineens een stuk lastiger.

"Wat als jij nu houdt van roze en bloemetjes, terwijl hij droomt van zwart-wit? Dan wordt samenwonen ineens een stuk lastiger"

Mijn vriend en ik hebben allebei een sterke mening wat interieur betreft. We weten wat we mooi vinden en vooral wat we absoluut niet in huis willen hebben. Zo is mijn stijl het beste te omschrijven als landelijk met een vleugje glamour. Denk aan comfortabele meubels, een warme kleur op de muur en koperkleurige accessoires. Terwijl mijn vriend juist fan is van de Scandinavische stijl, waarin vintage design meubels met natuurlijke materialen en witte muren worden gecombineerd. Twee verschillende werelden die nogal met elkaar botsen.

Pinterest.com

Tijdens het klussen hadden we hier geen last van. Je kunt immers weinig in mening verschillen op het gebied van isolatie, gipsplaten of stucwerk. Maar zodra het grove werk af was en we aankwamen op het punt van afwerking en inrichting, vonden we ons steeds vaker in een discussie. Momenteel is het huis nog gevuld met oude meubeltjes uit mijn studententijd, maar mondjesmaat proberen we deze te vervangen. Dit resulteerde in vlammende betogen in een meubelzaak, waarbij we elkaar probeerden te overtuigen waarom die ene kast toch echt veel mooier en beter is dan de ander. Gelukkig hebben we inmiddels een vredelievend alternatief gevonden: Pinterest.

Door op Pinterest een gezamenlijk bord aan te maken, kunnen we naar hartenlust onze ideeën spuien. Banken, vloerkleden, accessoires: alles wat je mooi vindt, beland op het moodboard. Nadat we voldoende input hebben verzameld, bespreken we samen het resultaat. Hierbij geldt: mi casa es tu casa. Als we allebei water bij de wijn doen (en zo nu en dan een paar onverdunde glazen drinken), komt het helemaal goed met dat interieur.

Zo hebben we dit weekend eindelijk de knoop doorgehakt over onze eettafel stoelen. Hij wilde hout, verschillende modellen en pasteltinten; ik wilde comfort, dezelfde stijl en niet al te duur. De gulden middenweg vonden we deze zaterdag bij een woonwinkel in de buurt. Deze pastelkleurige stoelen zijn een mooie mix van onze twee stijlen. Als we zo doorgaan komt het helemaal goed met ons interieur. En misschien matcht het straks niet allemaal perfect met elkaar, maar we wonen liever in een gezellig huis dan in een showroom. En daar zijn we het dan wel roerend over eens.  

En daar zijn ze dan! Wat vind jij van onze nieuwe aanwinst?