Een mooie vloer hoeft niet duur te zijn! Laminaat is de beste en goedkoopste manier om jouw studentenkamer er piekfijn uit te laten zien met een mooie vloer. Maar welke soort laminaat is geschikt? Hoeveel pakken heb je nodig? Op welke producteigenschappen moet je letten? In deze blog lees je over 3 eigenschappen van laminaat waar je op moet letten voor je studentenkamer.

Goedkope laminaatvloeren mét kwaliteit

Studeren en verhuizen is al duur genoeg. Daarom wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk de beste kwaliteit vloer hebben voor jouw nieuwe kamer. Voorkom “goedkoop is duurkoop”, door bijvoorbeeld goed te letten op het aantal jaren garantie, keurmerk en de behandeling van het laminaat. 

Housewarming-proof laminaatvloer met een hoge slijtklasse

Je wilt natuurlijk dat jouw nieuwe laminaatvloer tegen een stootje kan, zodat het de aankomende huisfeestjes goed overleefd. Let daarom bij de aankoop van je laminaatvloer op de slijtklasse (aangegeven met een cijfer tussen de 23-33). Deze staat altijd vermeld bij de productspecificaties. Ons advies: ga voor je studentenkamer voor slijtklasse 31: de hoogste slijtklasse die wordt aangeraden voor huiselijk gebruik (32 en 33 zijn voor openbare ruimtes als een winkelcentrum of een bar). 

Meten is weten: denk aan de lengte- en breedtematen

Dit klinkt misschien als een open deur, maar het is vaak een onderschat taakje: bereken de oppervlakte van jouw laminaatvloer. Bepaal ook van tevoren de legwijze van jouw laminaatvloer. Zo kun je namelijk rekening houden met de lengte- en breedtematen van de laminaatplanken en ben je niet onnodig aan het zagen. Zeker voor een kleine studentenkamer maakt de richting waarin je het laminaat legt veel uit! Leg laminaat altijd in de richting van de lichtinval in je studentenkamer. Zo lijkt je kamer groter en ruimer

Ga je zelf je laminaat leggen? Volg dan onze workshop laminaat leggen. Zo kan je direct aan de slag!