Binnenklussen

Een warm huis is weer wenselijk, dus deze maand staat je radiator en isolatie centraal. En omdat het buiten al vroeg donker wordt, neem je ook je verlichting en beveiliging onder de loep:

Buitenklussen

Twee kleine klussen, maar een groot resultaat: een regenton installeren en een dakpannencheck!

  • Regenton: een fikse bui kun je ook zien als een flinke bak gratis water voor je plantjes! Door een regenton aan te sluiten vang je die liters op en ben je meteen duurzaam bezig. 
  • Dakpannen: zorg dat je voor de eerstvolgende storm met een ladder checkt of er kapotte of losse dakpannen aanwezig zijn. Met dit stappenplan voor dakpannen vervangen kun je vervolgens meteen aan de slag als dat nodig is!

Tuinklussen

Je tuin winterklaar maken zorgt ervoor dat het er volgend jaar weer schitterend bij kan staan. Handen uit de mouwen dus!

  • Snoeien: oktober is een goede maand om takken en bladeren van je tuinplanten en bomen te snoeien. Zo maken ze zich klaar voor een winterslaap, om volgende lente weer mooi uit te kunnen bloeien. Dus pak je snoeischaar erbij voor kleine takjes of haal een takkenschaar in huis voor het grotere werk. Met een kettingzaag ben je klaar voor het snoeien van je heg. Je kunt ook je snoeiwerk laten doen door een betrouwbare hovenier via Praxis.
  • Gras maaien: houd je gazon gezond door het een laatste maaibeurt te geven wanneer het kwik onder 6 zakt. Met een handgrasmaaier of elektrische grasmaaier trim je de sprieten tot minimaal 5 centimeter. Ook is het belangrijk je gras zoveel mogelijk onbedekt te laten. Hark losse bladeren dus regelmatig weg, zodat het geen natte afgesloten bladerdek wordt.
  • Onkruid verwijderen: voorkom dat onkruid de komende maanden ruim baan heeft om te wortelen en groeien! Lees alles over onkruid in je gazon en ga aan de slag. Wist je bijvoorbeeld dat je niet alleen onkruidbestrijding, maar ook juist bemesten van je gazon helpt tegen ongewenste groeiers?