Het wordt ‘s avonds weer steeds eerder donker buiten en dat heeft niet altijd het beste effect op onze energie. Tijd om daar wat aan te veranderen! Kleed daarom niet alleen binnen je huis aan voor de donkere dagen en feestdagen, maar ga ook buiten aan de slag! Zorg voor een gezellig huis zodat jij vrolijk thuiskomt of je je visite en voorbijgangers kunt verrassen. Hoe? Laat je inspireren door onze blog!

Lekker basic: een lichtslang

Eén van de meest voorkomende verlichting die je kunt gebruiken, is de lichtslang. Deze verlichting bestaat uit een flexibele slang waarin de lampjes zijn verwerkt en deze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en kleuren. Ideaal dus om buiten te gebruiken omdat de lampjes goed beschermd zijn tegen weer en wind. Daarnaast is deze, omdat hij flexibel is, ook goed ergens omheen te wikkelen. Hang hem bijvoorbeeld tegen je gehele dakgoot aan of wikkel hem om een paal heen.

En niet alleen buiten is deze verlichting leuk, ook binnen kun je hem creatief gebruiken. Bekleed er bijvoorbeeld je trapleuning mee.

Ga over de top met een laser

Een trend die je niet alleen meer in de Verenigde Staten ziet, maar je nu ook kunt zien in Nederland: de laser. Met deze laser heb je in één klap je hele huis verlicht. En je kunt ook nog eens zelf bepalen wat je wilt verlichten. Het heeft allemaal te maken met waar je de laser plaatst. Zet je hem dichtbij je huis, dan kun je kleine gedeeltes verlichten zoals alleen je deur. Zet je hem juist een stuk verder weg in je tuin (ten opzichte van je huis), dan kun je je hele huis verlichten. Met de laser hoef je dus niet in de weer met een trap en hoef je ook geen manier te vinden om verlichting vast te maken aan je huis. Simpel dus en lekker over de top! Je huis zal het stralende middelpunt in de straat zijn.

Knipper er op los

Vind je het maar saai om één vast licht te hebben in of om je huis? Dan moet je gaan voor verlichting met verschillende standen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Je vindt bij ons namelijk kerstverlichting met maar liefst acht verschillende standen! Niet alleen kun je de verlichting laten knipperen, je kunt bijvoorbeeld ook wisselen van kleuren. Dus pak die trap en kleed je huis en/of bomen in de tuin aan tot een waar feestje!

De leukste vormen

Wil je de donkere dagen verlichten in combinatie met de feestdagen? Dan mag kerstverlichting in allerlei leuke kerstvormen niet ontbreken in je tuin! Laat bijvoorbeeld zien dat de kerstman bij jou thuis is door een slee met rendieren in je tuin te zetten, of maak de donkere dagen helder met kerstverlichting in de vorm van een lantaarn. Maar ook op je huis kun je deze sfeer overbrengen. Wat dacht je van een vallende ster of verlichting in de vorm van ijspegels die van je huis afdruppelen?

Bekijk ook eens ons maakrecept voor het maken van een mega kerstbal. Daar kan zeker niemand die je huis voorbij loopt omheen!

Hoe ga jij je huis versieren?