Heb je zin om je huis weer vol in de kerstsfeer te brengen? Met een kerstboom, wat kerstverlichting en kerstballen kun je flink los gaan. Maar je kunt er ook voor kiezen je interieur in één gehele kersttrend te veranderen. Van natural: loved by nature en natural: winter sky, elegance: gala dinner of traditional: grand café, je kunt niet vroeg genoeg beginnen je huis in deze leuke sferen te brengen! Laat je inspireren door de trends van dit jaar en breng het gezellige kerstgevoel in huis.

Kersttrend natural: loved by nature

Loved by nature zegt het al, deze trend is geïnspireerd door de natuur. In deze kersttrend zie je dus ook veel warme natuurtinten terugkomen zoals bruin en groen. Mix deze kleuren met onder andere geel en goud en je kunt je huis helemaal aankleden in deze stijl. Denk aan bruine kaarsen, boomstammen onderzetters voor potten en vazen, een houten plank om je eten op te serveren en bruine bonte kussentjes. Bekijk ook eens ons maakrecept waarbij je een mooi decoratiestuk maakt op houten planken, een mooie toevoeging aan het loved by nature interieur! Of ons maakrecept van een kast in de vorm van een sneeuwster gemaakt van steigerhout, niet alleen leuk tijdens kerst maar ook het hele jaar door.

Tip: Wil je deze trend echt helemaal rond maken? Ga dan voor een echte kerstboom. Daarmee breng je niet alleen de kleuren van de natuur in huis, maar ook de geuren!

Kersttrend natural: winter sky

Ook de winter sky kersttrend is gebaseerd op de natuur. Anders dan loved by nature zie je in deze kerststijl juist de iets meer koude kleuren terugkomen, geïnspireerd door het winterlandschap. In deze stijl moet je denken aan kleuren als ijsblauw, pastel groen en wit. Kleed je huis aan met nepsneeuw, takken en witte kleedjes van nepbont. Wil je toch nog iets meer uitbreiden met kleuren? Ga dan vooral verder met pastel kleuren zoals pastelroze, pastelgroen en pastelgeel. Kijk ook eens naar het toevoegen van dieren die helemaal horen bij de winter, zoals een hert, rendier en pinguin.

Tip: Wil je het winterlandschap helemaal in huis halen? Ga dan voor een witte kerstboom of een kerstboom met sneeuw en vul deze met onder andere blauwe kerstballen.

Kersttrend traditional: grand café

Een kersttrend die niet te missen is, is traditional. In deze trend zie je de traditionele kerstkleuren rood en groen terugkomen. Bruine dennenappels, rode besjes en groene takken: daarmee versier je je huis in deze trend. Wissel de kleuren rood en groen af met goud en wit voor wat meer variatie. En naast de traditionele kleuren, zie je in deze trend ook traditionele items als een guirlande, de kerstman en de kerstsok terugkomen. Een over de top kerst dus! Wil je een mooie kaarsenhouder die helemaal bij deze trend past? Bekijk dan eens dit maakrecept.

Tip: Wist je dat wij ook kunstkerstbomen hebben waar standaard al dennenappels en besjes in zitten? Die past dus helemaal bij deze trend!

Kersttrend elegance: gala dinner

Houd je meer van sjiek? Dan is de elegance kersttrend echt wat voor jou! In deze trend zie je de kleuren blauw, goud, bruin en wit terugkomen. Tover je huis om tot een waar gala dinner. Denk hierbij aan een paspop als kerstboom (waarbij de boom zelf de rok is), parels, broches, veren en kerstballen in de vorm van schoenen. Vooral de kleuren goud en blauw staan centraal in deze stijl.

Tip: Bij deze trend mag het lekker over de top. Gebruik ballen met glitters, kristallen, parels en lekker veel kaarsen in het blauw en goud.

Geïnspireerd geraakt? Bezoek dan snel één van onze kerstmarkten waar je al deze stijlen terug ziet komen.