Weinig is meer deze kerst

De Scandinavische interieurstijl is inmiddels favoriet geworden van heel veel mensen. Een stijl die bekend staat om zijn lichte en natuurlijke tinten en bijzondere, minimalistische accessoires. Ook met kerst is deze stijl prachtig in huis.

Hoewel kerst normaal een extravagant feest is vol versieringen, lichtjes en andere decoratie, kan het ook anders. Laat dit jaar alle tierelantijnen achterwege en ga voor een minimalistische aankleding met een aantal iconische stukken. Wedden dat het net zoveel sfeer geeft?

Strakke kleuren en simpele blikvangers

Voor een Scandinavische kerst breng je zoveel mogelijk wit, lichtblauw en grijstinten aan in je huis en kleed je het aan met bijzondere eyecatchers.

Denk hierbij aan een volledig witte kerstboom met subtiele versiering en verlichting of een prachtig, groot hertengewei aan de muur. Ga ook eens naar het bos om wat mooie takken te verzamelen ter versiering.

Maak je eigen scandinavische decoratie

Kerst wordt zo mooi als jij het zelf maakt. Ga dus lekker aan de slag en maak je eigen kerstdecoratie. Haal oude kerstspullen uit de berging en koop een spuitbus met zilveren verf. Hiermee geef je je spullen heel simpel een compleet andere stijl. Ook leuk voor je gevonden takken uit het bos!

Vier kerst eens zonder dennenboom

Gooi het eens helemaal om dit jaar en kies voor een andere blikvanger dan de traditionele kerstboom. Je kunt een mooie lichtslinger ook in een grote kamerplant hangen, of ga voor een kerstboom van hout.

Zie je het al voor je?

Als je nog niet genoeg inspiratie op hebt gedaan, kom dan langs op een van onze kerstmarkten en maak er een prachtige decembermaand van.

Alles voor o.a. een witte, Scandinavische kerst shop je hier