Eindelijk! De mooiste tijd van het jaar is aangebroken. De maand waarin je alles uit de kast haalt om het éxtra gezellig te maken. Sfeerverlichting, kaarsen en een kerstdecoratie sieren je huis. En ook project kerstboom gaat weer van start. Met deze klus-to-do lijst voor december mag je gaan uitpakken. Zin in!

1. Zoek alvast je lievelingsboom uit

Tijd om een mooi plekje in huis of tuin uit te zoeken voor de gezelligste boom die er bestaat: de kerstboom. Hou je ervan om thuis verwelkomd te worden door die heerlijke dennengeur? Dan ga je natuurlijk voor een échte dennenboom. Plan een uitje naar onze winkel en zoek je favoriete soort, kleur en grootte uit die past bij jouw huis. We hebben trouwens ook prachtige kunstkerstbomen in overvloed. Die zijn gemakkelijk in onderhoud en vorm je helemaal naar wens. De kunst van kunstbomen.

2. Houd je kerstboom in leven

Wat ons betreft kan de kerstboom niet vroeg genoeg staan deze maand. Maar als je kiest voor een échte boom, moet ‘ie het natuurlijk wel redden tot kerst. Het zou jammer zijn als alle cadeaus bedolven zijn onder een hoop bruine naalden. Daarom is het belangrijk dat je de kerstboom goed verzorgt. Laat de boom eerst een dagje wennen, zet ‘m niet te dicht bij de (vloer)verwarming en geef dagelijks genoeg water. Lees hier nog meer handige tips.

3. Creëer kerstsfeer met óf zonder boom

Wil je naast je kerstboom nog meer sfeer creëren in huis? Of heb je geen plek voor een boom, maar wel zin om uit te pakken? Ga dan aan de slag met rode kerststerren en maak daar een eigen creatie van. Hang ze aan de muur of stapel ze in de vorm van een boom. Ook een prachtige (zelfgevonden) kersttak kun je volhangen met lichtslingers en kerstballen. Dat staat mooi op of boven de tafel. Gebruik daarnaast één van die vele vrije dagen om samen een sfeervol eland-lampje te maken. Hier zie je precies hoe je dat doet.

4. Maak je tuin winterproof

Verlies deze maand ook je tuin niet uit het oog. Mocht er sneeuw vallen (yes!), dan wil je die mooie planten en natuurlijk bomen wel beschermen. Dek ze bijvoorbeeld af met vliesdoek, een rietmat, noppenfolie of een kartonnen doos. Heeft het heftig gesneeuwd? Veeg dat pak sneeuw dan van je planten af. Zo voorkom je dat takken breken. En vergeet niet om het buiten ook extra gezellig te maken,  kaarslantaarns voor de deur en kerstverlichting in de bomen doen het altijd goed!

5. Kerstvakantie? Klusvakantie!

Je kunt lekker gaan skiën in de kerstvakantie, maar je kunt die vrije tijd ook gebruiken om aan dat project in huis te beginnen. Zo kun je de zolder omtoveren tot een extra kamer, een stijlvolle vensterbank maken om een radiator of een meubel maken om de wasmachine en droger weg te werken. Niets geeft zoveel voldoening als het klussen in eigen huis. Zelfs wintersporten niet ;)