Eindelijk, het is officieel lente! En dat betekent handen uit de mouwen. Niet alleen omdat het warmer wordt, maar ook omdat er extra lange weekenden aankomen waarin je lekker aan de slag kunt. Vooral in je tuin. De volgende punten mogen op je to-do-lijstje:

1. Spuit het terras weer schoon

Een koude en vochtige winter kan nogal een lelijke groene aanslag achterlaten op je verharde terras. Daar gaan we iets aan doen. De makkelijkste manier om van groene aanslag af te komen, is met een hogedrukreiniger en (biologische) aanslagreiniger. Mocht je voegzand wegspuiten tussen je tegels, vul je voegen dan met nieuw zand.

Benieuwd welke hogedrukreiniger het best is voor jouw terras? Check ons koopadvies voor hogedrukreinigers.

2. Maai het gras

Als er geen vorst meer aankomt, mag het gazon weer bijgewerkt worden. Dus haal de grasmaaier uit de schuur, of schaf een nieuwe aan met behulp van ons koopadvies grasmaaier, en ga ervoor. Stel in deze periode de messen hoog af en verlaag ze gedurende het jaar. Een mooi uitgangspunt voor een speelgazon is een hoogte van 4 cm. 

Heb je kale plekken in je gras? April is een goede maand om deze te herstellen. Spit de aarde op de kale plekken tot ongeveer 20cm diep. Meng hier Pokon graszaad herstel doorheen en meng dit met een handje meststof door de aarde. Druk de grond vervolgens goed aan en houdt de eerste 2 weken de grond goed vochtig. 

3. Begin met snoeien

Vanaf april begint het echte tuinseizoen en daar hoort ook maandelijks een stukje onderhoud bij. Tijd om je hagen zoals de leylandii, taxus en liguster weer strak te snoeien. Coniferen kunnen licht gesnoeid worden en uitgebloeide bloemen weggeknipt.

Tip voor de vogels, zij beginnen namelijk in april weer met het verzamelen van takjes. Knip daarom wat snoeiresten klein en laat deze achter op de grond. Hier kunnen zij dan weer een nestje van bouwen.

4. Ga naar de plantjesmarkt

April is dé maand om je tuin weer van frisse kleuren en geuren te voorzien. Dat doe je natuurlijk met zomerse bloemen en planten. Op de plantjesmarkt in onze tuincentra vind je nu de mooiste bloeiende bloemen en planten voor weinig geld. Hier vind je verzorgingstips van populaire plantjes:

5. Onderhoud of plaats een schutting

Is er goed weer voorspeld de komende tijd? Dan kun je plannen maken om je schutting aan te pakken. Geef het hout bijvoorbeeld een behandeling met beschermingsmiddel of beits. Heb je nog geen schutting, of is je huidige aan vervanging toe? Gebruik dan je lange weekend om een nieuwe te plaatsen. Alles wat je daarover moet weten, vind je hier in ons koopadvies schutting.

Met deze 5 punten kun je lekker buiten aan de slag. En in mei hebben we weer een nieuwe to-do-lijst voor je. Op naar een prachtige lente buiten!