De zomer is in volle gang en met een beetje geluk genieten alle planten, bloemen én jij volop van de zon. Of je nou op vakantie gaat óf lekker vakantie viert in eigen tuin; met deze to-do-lijst kom jij deze prachtige zomermaand prima door.

1. Zorg voor voldoende hydratatie

Niet alleen jij moet meer water drinken in de warme maanden, ook bomen, planten, en je gazon worden dorstig van warm weer. Pak er daarom een goede tuinslang bij en geef ze vaak en veel water. Doe dat in de vroege ochtend of in de avond, dat voorkomt brandplekken op je beplanting.

Ga je lekker op vakantie deze zomer? Met een automatisch sproeisysteem wordt je tuin ‘s ochtends en ‘s avonds vanzelf besproeid. Je kunt bij ons kiezen uit verschillende soorten en maten. En zo’n sproeisysteem is zelfs te krijgen met regensensor, die de besproeiing gewoon onderbreekt als de grond nog vochtig genoeg is. Kun jij lekker vakantie vieren.

2. Bemest heesters en hagen

In juli kunnen je heesters en hagen een goede mestlaag gebruiken, die ze voorziet van nieuwe voeding om te kunnen groeien. Kijk voordat je begint te strooien goed naar je bodem en kies daar specifiek je meststof op uit. In alle gevallen help je de natuur het meest door te kiezen voor organische meststoffen van plantaardige en dierlijke oorsprong. De voedingsstoffen zijn duurzamer en blijven langer in de bodem zitten, waardoor ze goed opgenomen worden door je planten. Vinden ze fijn.

3. Een plek uit de zon

Is jouw tuin in de zomer overgoten met zon? Geluksvogel! Het is natuurlijk hartstikke fijn om in de zon te zitten, maar op hete dagen zoek je graag even de schaduw op. Denk dan eens aan een overkapping of zonwering voor je balkon of terras. Zoals een stevige parasol of een prachtig tuinpaviljoen, voor een echte zomerse uitstraling. Ideaal voor al die barbecues en tuinfeestjes met vrienden en familie. Zin in!

4. Beveilig je huis voor je vakantie

Zodra je bepakt en bezakt de deur achter je dichttrekt, ben je met je gedachten al op vakantie. Denk van tevoren wel even aan je huis. Anders doen indringers dat wellicht wel. Je beveiliging goed onder de loep nemen, is de eerste stap. Zorg voor deurbeveiliging en raambeveiliging. Dit kan bijvoorbeeld met sloten of anti-inbraakstrips bij deuren en raamsloten of raamuitzetters bij ramen. Dan kun je met een gerust gevoel weg.

5. Schrik indringers af

Naast de vertragende werking van sloten en anti-inbraakstrips, kun je ook denken aan een alarmsysteem of beveiligingscamera die indringers bij voorbaat al doet afschrikken. Hoe meer moeite en tijd het kost om binnen te komen, hoe minder kans dat ze het proberen. Een combinatie van goede sloten en zichtbare beveiliging, helpt enorm. Ook voor je gevoel.

Met deze tips kun je lekker aan je vakantie beginnen. Of dat nou in het buitenland of thuis is. En vergeet niet tussen de klusjes door met je benen omhoog te gaan in je loungeset. In augustus hebben we weer een nieuw to-do-lijstje voor je. Succes!