De blaadjes vallen weer van de bomen en we kunnen buiten weer genieten van de prachtige herfstkleuren. Maar is dit wel genoeg? Door de herfst naar binnen te brengen kan er ‘s avonds nog steeds van dit mooie seizoen genoten worden. Dit natuurlijk met een dekentje en een kop warme chocolademelk op de bank. Hoe je dit mooie seizoen in huis haalt op een makkelijke en subtiele manier lees je in dit blog. 

Herfst in huis door kleuren

Rood, geel, oranje en bruin zijn de typische herfstkleuren. Door deze kleuren terug te laten komen in huis wordt er een warme herfstsfeer gecreëerd. Dit kan door kleine stukken muur te verven in jouw favoriete herfstkleur. Is dit een te grote verandering? Laat deze kleuren dan terugkomen in andere onderdelen van het huis, zoals meubelen of accessoires.

Knusse herfstdagen in huis

De herfst kan ook regenachtige dagen met zich meebrengen. Op deze momenten is het erg fijn om in een warm en gezellig huis binnen te komen en rond te hangen. Zorg daarom dat de haard of houtkachel goed onderhouden is en dus klaar voor gebruik. Leg daarnaast een vloerkleed in de woonkamer of een plaid over de bank voor een gezellige uitstraling. Dit is ook een goede manier om koude lichaamsdelen tijdens het bankhangen te voorkomen. En natuurlijk doen kaarsen het ook altijd goed bij het creëren van een knusse sfeer. Voor het echte herfstgevoel kan er ook gekozen worden voor geurkaarsen, bijvoorbeeld met een kaneelgeur. 

Subtiele touch of herfst

Breng de natuur naar binnen door een mooie herfstplant of een leuk herfststukje neer te zetten. Ook een leuke wanddecoratie voegt gezelligheid toe aan een ruimte. Denk hierbij aan een schilderij met herfstkleuren of een mooie foto.

Ben jij een echte creatieveling en maak jij graag decoratie zelf? Laat je dan inspireren door deze maak-het-zelf tips