Als je ooit een grote schilderklus hebt gedaan, herken je deze gedachtes 100% zeker.

“Jaaa, deze kleur wordt het. Of toch...?”

Nadat je eindelijk hebt besloten dat je tafel of slaapkamer een andere kleur krijgt, begint het pas. Ga je voor een bijzondere trendkleur of kies je voor een tijdloze, neutrale kleur? Zo. Veel. Keuzes.

Probeer goed naar de omgeving te kijken en maak daarop je keuze. Vaak is dat gewoon die kleur die je als eerst in handen had. Ga ervoor! Als het niet staat, doe je het lekker overnieuw. Dat is het voordeel van schilderen.

“Kwast, verf… ik ben compleet!”

Als je een perfect egaal oppervlak gaat verven in een ruimte waar je mag knoeien, dan ben je compleet. In de meeste gevallen heb je iets meer spullen nodig. Muurvuller om gaatjes te dichten, een trap voor plekken waar je niet bij kan, roerhoutjes voor de verf, noem maar op. Het schildert het fijnst als je echt helemaal compleet bent. En dat zeggen we niet alleen omdat wij het verkopen. ;)

“Ah joh, ik kan prima verven zonder afplakken.”

Wanneer je gaat schilderen, wil je gewoon lekker schilderen. Je wil niet eerst alles gaan afplakken, afkitten en afdekken. Nee, roller in de emmer en gááán!

Snappen we, maar doe het toch maar wel. Negeer je gedachte, want daar ga je spijt van krijgen. Verf loopt uit, kwasten tippen binnen no-time iets aan wat je niet wil en van gespat word je ook niet blij. Dus hup, afplakken jij.

“Eindelijk klaar! Oh nee, de tweede laag...”

Yes, het zit erop! De eerste laag dan. Helaas moet je het hele riedeltje vaak nóg een keer doen. Maar laten we eerlijk zijn: dan heb je ook echt het allermooiste resultaat. En nu je toch zo goed bezig bent, kun je best wel even doorpakken. Je kunt het!

“Lekker zeg, die rust.”

Los van al die andere gedachtes die door je heengaan, kunnen we wel zeggen dat schilderen je echt tot rust brengt. Het ontspant. Je bent lekker met je handen bezig, hoeft nergens anders aan te denken en als je klaar bent kun je oneindig lang staren naar je zelfbehaalde resultaat. Heer-lijk. Doe ons nog maar ’n muurtje!

Leren schilderen als een vakman?

Geef je op voor de workshop schilderen bij een Praxis bij jou in de buurt. Samen of alleen.

Een vakschilder legt je alles uit over verschillende ondergronden, verf, kwasten en rollers. Je leert hoe je een ondergrond goed voorbereidt en gaat aan de slag met het schilderen van een plafond en een kozijn.

Schrijf je nu in!