Trek jij er dit jaar op uit om te kamperen in Zuid-Frankrijk of te relaxen aan de Turkse Rivièra? Of blijf je thuis en kun je niet wachten om aan je zomerklus te beginnen? In deze blog nemen we je mee op reis door het landschap dat de verbouwing heet. Onze vakantiebestemming van deze week is: de badkamer. En laat het nou nét een trend in 2018 zijn om de hotelervaring terug te laten komen in jouw eigen badkamer! Zo haal jij je vakantie ervaring gewoon in huis!
 

Stap 1. Ontwerp je droomdouche

Hoe ziet jouw ideale badkamer eruit? Als je de badkamertrends van 2018 wil volgen, denk dan aan functionaliteit, comfort en duurzaamheid. Zo zijn praktische oplossingen voor ruimtegebrek hartstikke hip. Denk bijvoorbeeld aan nissen in de muur om je douchespullen in te zetten. Comfort zie je dit jaar terug in ruimtelijke badkamers met kwalitatief goede douchekoppen. Comfort en duurzaamheid gaan hand in hand. Fabrikanten maken tegenwoordig waterbesparende kranen en douchesets. Zo ben je zuinig met water zonder dat je het merkt. Want de waterdruk en straal blijven goed! Qua kleurgebruik mag het witte bad in 2018 blijven staan, maar kun je daarnaast ook veel warme kleuren gebruiken. Zwart, grijs en hout geven je badkamer een stylische uitstraling. Stap 2. Veilig slopen

De zomerklus van je badkamer begint met afscheid nemen van je oude badkamermeubels, wandtegels, douche en toilet. Voor je begint: safety first! Gebruik veiligheidsproducten, zoals handschoenen, stevige werkschoenen, een mondkapje en gehoorbescherming. Haal de badkamer zoveel mogelijk leeg zodat er niets onnodig in de weg staat tijdens het slopen. Met slopen hoef je natuurlijk niet alles kapot te maken om het uit je badkamer te krijgen. Ook hier komt duurzaamheid om de hoek kijken. Intacte badkamermeubels, spiegels of kranen kun je natuurlijk verkopen of weggeven, zodat deze onderdelen in een andere badkamer een nieuw leven krijgen. Zo help je anderen en denk je bewust aan het milieu. Win-win!

Tip: gebruik je schroevendraaier

Het slopen of demonteren (!) van je badkamermeubels doe je zoveel mogelijk met de schroevendraaier. Scheelt een paar duizend scherven bij elkaar vegen en zo kunnen bruikbare onderdelen weer opnieuw gebruikt worden! 

Stap 3. Tegelen

Ga je de tegels opnieuw zetten? In de video leggen we je precies uit hoe je wandtegels het beste kan zetten. Met betegelen kun je alle kanten op. Wil je een strakke witte wand met brede tegels, een speels gekleurd patroon of iets totaal anders? Bekijk ons gehele assortiment tegels en kies jouw favoriete stijl. Hieronder een paar voorbeelden om je te inspireren een mooie tegel te gebruiken! 

Stap 4. Douche plaatsen

Een douchecabine kun je rechtstreeks op je tegelvloer of op de douchebak plaatsen. Hoe je een douchebak plaatst zie je in deze video. Wees heel precies als je je gaten in de vloer of douchebak gaat boren en kit alles goed af! Zorg er ook voor dat je nieuwe douchecabine waterpas komt te staan. Let op! Gebruik absoluut niét de klopstand van je boormachine voor tegels, want dan breken ze.

Tip: ga kalk tegen

Hoe houd je je douche spiksplinternieuw? Regelmatig ontkalken is het antwoord! Ontdek in deze blog over ontkalken hoe je dat het beste kan aanpakken. 

Stap 5. Pimp je badkamer!

Last but not least... geef je je badkamer een persoonlijk tintje met de juiste badkameraccessoires. Een plantje hier en daar, fijne zachte handdoeken en heerlijke producten voor in bad & douche maken het geheel af. Anno 2018 mag het best wat speelser in de badkamer. Spiegels hoeven lang niet altijd rond of vierkant te zijn. Maak gewoon je eigen patroon met spiegeltegels.

 

 

foto door Lisa Moyne


Met deze tips heb jij je zomerklus zo af en haal je een echte hotelervaring in huis. Geniet deze zomervakantie van jouw verbouwde droombadkamer!