Trend 1: Urban Jungle

Dé trend op het gebied van planten is Urban Jungle. Bij deze trend maak je gebruik van diverse soorten planten, formaten planten en ook potten. Dit allemaal in één ruimte creëert de Urban Jungle look. Het is wel belangrijk balans te houden in de ruimte. Plaats de planten dus op verschillende plekken in de ruimte en kies voor zowel grote als kleine planten.


Trend 2: Hangplanten

Nog een trend op het gebied van planten zijn de hangplanten. In de jaren ’70 zagen we ze vooral, maar nu zijn ze weer helemaal terug: Macrame hangers. Deze zijn er in vele diverse kleuren en het leuke is dat je ze ook zelf kunt knopen! Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld keramieken potjes aan touw, een houten schijf aan een touw waar je potjes op kunt zetten of ga voor een clean en strak resultaat en kies voor wit touw met kleine knoopjes en witte potten.

www.bloglovin.com
www.designrulz.co

Trend 3: Zelf maken

Kun je niet de juiste kleur pot bij jouw interieur vinden? Ga dan zelf aan de slag en schilder een pot in de kleur van bijvoorbeeld je muur of kastje. Op die manier past de pot ideaal in jouw interieur. Wil je nou zelf aan de slag met het maken van een mooie plantentafel? Ga zelf aan de slag!

www.trendenser.se
www.voordemakers.nl

Stylingstips

Een cactus kun je ook als eyecatcher in de ruimte onder een stolp zetten. Haal wel één keer per week de stolp even van de plant af, zodat hij weer wat adem kan halen. En wil je op een andere manier planten overbrengen in huis dan letterlijk planten neerzetten? Ga dan bijvoorbeeld voor een behang met plantenmotief.

www.myscandinavianhome.com
www.praxis.nl

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie over planten? Lees dan ook ons blog over kamerplanten.

Backstage

Welke trend spreekt jou het meeste aan?