Ho ho hoe lang nog tot kerst? Wij moeten ons inhouden om niet elke dag op de kalender te kijken. Heb jij ook zo’n zin in die uitgebreide diners, bergen cadeaus en gezelligheid in huis? De voorpret kan wat ons betreft beginnen, want we hebben de mooiste kersttrends vast voor je uitgezocht. Fijne bijna-kerst!

Trend 1: Een kleurrijke kerst

Dit seizoen is niets te hysterisch. Combineer verschillende gekleurde kerstballen en kleuren, gekke ornamenten en opvallende details in één kerstboom. Door kleurrijke eyecatchers zoals papegaaien, bananen of zelfs hamburgers te verstoppen in je kerstboom, raak je nooit uitgekeken (en kun je ‘m nóg langer laten staan). Hang neutrale verlichting in de boom voor een mooie balans. 

Niets is te gek

Ook kerststukken en het kerstdiner tover je om tot een kleurrijk geheel. Denk hierbij aan gekleurde kaarsen, tafellopers, vazen en takjes met bijzondere ornamenten. Ga bijvoorbeeld voor een donkerblauw tafellaken, dek de tafel met servies in verschillende tinten en knoop om elk setje bestek een andere kleur strikje. Deze kerst kan het allemaal.

Trend 2: Traditioneel en tijdloos rood

Een aantal kersttrends komen elk jaar weer terug. En terecht. Want wat schreeuwt nou meer kerst dan rood met goud? Als kerst voor jou pure nostalgie is past deze tijdloze kersttrend helemaal bij jou. Ga daarom gewoon weer voor rood en maak het eigen met sierlijke strikken, gouden linten en gekleurde cadeautjes.

Puur natuur

Gek op natuurlijke elementen? Combineer rood en goud dan met groene bladeren, dennenappels, sterren en veren. Een klassieke krans aan de deur en een stijlvol, houten rendier tegen de wand maken het af. Gezellig!

Een diner met een gouden randje

Ook bij het kerstdiner mag je los. Denk bijvoorbeeld aan gouden bestek met rode servetten. En wat dacht je van rode kaarsen en vazen vol dennentakken en warme lichtjes? Strooi gouden en rode sterretjes op het laken en leg een cadeautje op elk bord als finishing touch.

Trend 3: Winters wit

Elk jaar is er wel een kersttrend waarin wit, blauw en sneeuw centraal staan. Dat kan ook bijna niet anders, want elke kerstliefhebber verlangt stiekem naar een witte kerst met sneeuw, schaatsen en warme chocomel met slagroom. En als het buiten niet valt, halen we de sneeuw gewoon naar binnen.

Huisje, boompje, feestje

Decoreer je kerstboom én huis met ijspegels, sneeuwballen en kristallen. En vergeet niet om bussen nepsneeuw in te slaan, waarmee je zelfgeraapte takken een winters effect geeft. Denk dit jaar ook aan iglo’s, eskimo’s en accessoires in de kleur van het noorderlicht.

Een winters kerstdiner

Het kerstdiner serveer je natuurlijk ook op een prachtige winterse tafel. Dek ‘m met wit servies, bonten kleedjes, een mooie karaf met lichtslingers en dinerkaarsen. Leg witte kersttakjes op de borden, bind lichtblauwe strikjes om bestek en plaats sfeervolle ornamenten als sneeuwballen en sneeuwvlokjes op tafel. Let it snow, let it snow, let it snow!

Ook zo’n zin in kerst? Bekijk hier alles voor een kleurrijke, rode of witte kerst. Als je meer inspiratie wil opdoen, kom dan langs op een van onze kerstmarkten. Maak er een onvergetelijke decembermaand van!