Trend 1: Traditioneel kerstrood

De klassieker. Traditioneel rood, goud, glitterend en glimmend is op en top kerst. En piekt niet voor niets al jaren als meest populaire trend in kerstdecoratie. Dus waarom een winnende combinatie veranderen? Het schreeuwt nostalgie, gezelligheid en knusse warmte. En dat is precies waar het met kerst om draait. Naast vrede op aarde, natuurlijk.

Stap één is het uitzoeken van jouw droomboom. En dan kan het versieren beginnen. Ga los met rood, goud en groen. En met linten, strikken en ballen. Steek rode kaarsen aan, zet losse dennentakken in vazen en decoreer hoekjes met cadeaus en tafel met rode en gouden glitters. Leef je uit met gezellige kerstverlichting en maak van je kerstdiner ook een lust voor het oog.

Trend 2: Winters naturel

Omarm de kou en vier de winter met een natuurlijke, winterse stijl in en om je huis. Ga bijvoorbeeld voor een kerstboom met een blauwgroene tint en versier ‘m met witte, blauwe, gouden, houten en natuurlijke accessoires. En vergeet de rest van je huis niet te decoreren.

Ga het bos in op zoek naar kale of begroeide takken, geef ze eventueel een winters tintje met nepsneeuw en zet ze gezellig neer in een mooie grote vaas. Ook buiten trek je het winterse, natuurlijke thema door met fakkels, kerstlichtjes, dennentakken en houten accessoires.

Zelfs het kerstdiner gaat mee in het thema. Houten tafel? Laat ‘m zien! Dek de tafel met wit servies, een loper of toch een wit, blauw of donker tafelkleed. Bind servetten vast met touw en voeg de natuur toe in de vorm van takken en plantenslingers. Simpel, naturel en vooral heel stijlvol.

Trend 3: Stoer en wild

Dit jaar zijn we wild van wild. En niet alleen tijdens het kerstdiner. Vergeet alles wat je weet over traditionele kerstversiering en ga eens voor een bijzonder thema. Voeg warme bruintinten, printjes, vachtjes en dierenhangers toe aan je huis voor een werelds, stoer en toch gezellig effect. Zo creëer je toch nog een vakantiegevoel dit jaar.

Hang de kerstboom vol hangers met een natuurlijk tintje of printje. Bij Praxis hebben we zelfs hangornamenten in de vorm van apen, neushoorns, leeuwen en giraffen. Maak het deze kerst extra knus met dierenkleedjes en kussens rondom de boom, haard en op je vloerkleed. Dat ziet er extra uitnodigend uit. 

Pak uit met je kerstdiner en decoreer de tafel met met een gouden dienblad waar je bijvoorbeeld theelichtjes op kunt zetten, een bijzonder tafelkleed (met print!) en natuurlijke materialen. Dichterbij het prachtige Afrika gaan we voorlopig even niet komen, dus leef je uit!

Trend 4: Elegant en romantisch

Houd je het dit jaar liever minimalistisch en elegant? Ga dan voor rustige, romantische kerstversiering. Denk aan kerstballen en ornamenten in zachte poedertinten, bordeaux of brons. Creëer met zo weinig mogelijk decoratie een chique boom. En maak het kerstgevoel compleet met veren, pluimen, droogbloemen en takken in dezelfde tinten.

Tafel dekken voor een elegant kerstdiner? Zorg voor harmonie in kleurgebruik en decoreer vanuit een zacht kleurenpalet met roze, witte en verschillende bruintinten. 


Ook zo’n zin gekregen in kerst? Bekijk hier alles voor een traditionele, winterse, wilde, elegante, maar vooral onvergetelijke kerst. Nog één laatste tip voor de feestdagen: begin vroeg met voorbereiden, zo voorkomen we een piek in onze winkels. Fijne voorpret gewenst!