Wat je zaait, zul je oogsten. Wie een moestuin heeft zal dit beamen. Je stopt er een beetje liefde en aandacht in en je hebt al snel zoveel geoogst dat je er niet tegenop kunt eten. Een grote tuin leent zich uitstekend voor een moestuin, maar ook op een dakterras of balkon kun je perfect je eigen moestuin creëren. Het is nu de ideale tijd van het jaar om je moestuin in te richten. Om je te inspireren delen we de vijf mooiste moestuinen van Nederlandse bodem met je!

De parel van Amsterdam

In het park Frankendael, naast de drukke Middenweg, ligt een oase van rust verscholen namelijk: Restaurant en kwekerij De Kas. In 2001 is De Kas opgericht en kweekt het restaurant groente en fruit voor eigen gebruik. Maar dat is natuurlijk niet de reden waarom de moestuin een plekje verdient in deze blog. Het komt door de prachtige inrichting van de moestuin waar je met mooi weer gewoon tussen het groen kunt zitten.

thestylejunkies.com
restaurantdekas.nl

De Kleine Plantage van Eenrum

In Eenrum, een mooi plaatsje in Groningen, ligt De Kleine Plantage. Hier hebben Fleur en Erik een riante moestuin ingericht. De moestuin ligt in een grote tuin, die van maart t/m oktober te bezichtigen is. Langs de kronkelige paden staan de lekkerste kruiden en groenten. Wanneer je in de buurt bent is een bezoekje aan deze mooie tuin zeker de moeite waard.

hoteldemarne.nl
hoteldemarne.nl

Knap staaltje architectuur in Hoofddorp

Gevestigd in de Hydrapier ontworpen door Asymptote Architects uit New York, vind je het restaurant Vork & Mes. Je kunt hier genieten van het Haarlemmermeerse bos en je wordt omringd door de prachtige moestuin. Dagelijks wordt er met de oogst van de dag een lekker menu samengesteld. De moestuin is ingedeeld in verschillende terrassen en de gewassen zijn netjes ingedeeld op soort. Zo’n moestuin willen we toch allemaal wel in onze achtertuin?

trouwtrendy.nl
couverts.nl

De lapjesdeken van Dordrecht

Op de plek waar ooit de waterbekkens van de watertoren van Dordrecht lagen is nu de ruim 1,5 hectare tuin van restaurant en hotel Villa Augustus gevestigd. Een tuin waar je lekker in en uit kunt eten, een tuin die lekker ruikt en een tuin die je dicht bij de seizoenen brengt. De tuin is in mooie rechthoekige vakjes ingedeeld en heeft mooie borders om de vakken af te sluiten. Wij werden opslag verliefd!

kennisbankherbestemming.nu
villa-augustus.nl

De kneuterige moestuin van Hengelo

In Hengelo ligt de mooie moestuin van Vera, de schrijfster van het boek Tuin Smakelijk. In dit boek schrijft ze hoe je jouw eigen groenten en fruit kunt kweken. Met een eigen ontworpen tuinplan heeft ze haar eigen moestuin ingericht boordevol met kruiden, groenten en fruit. 

devoedzamekeuken.nl
devoedzamekeuken.nl

Wil je na het zien van deze inspirerende tuinen graag je eigen moestuin maken? Neem dan hier een kijkje op onze koopadviespagina. Ken jij nog meer mooie moestuinen? Laat het ons weten!