Het kan je haast niet ontgaan zijn: color blocking (ook wel colour blocking) is hip, hot en trending! Eerst een serieuze fashion statement, maar inmiddels ook een echte interieur trend. Nu is de vraag: wat kun je er mee in huis? En wat is het geheim van succesvol color blocking? Hier alle ins en outs over color blocking.

Wat is color blocking?

Color blocking is letterlijk het gebruik van blokken kleur in je outfit. Het combineren van de juiste kleuren is waar het allemaal om draait bij color blocking. De trend begon met het combineren van felle kleuren. Veel en opvallend. Denk hierbij aan geel met rood, blauw met roze of groen met paars. Binnen color blocking is vrijwel alles mogelijk. Het is dus niet zo gek dat deze trend over is geslagen naar het interieur waarbij op één muur verschillende kleurblokken worden gebruikt.

Waarom color blocking?

Het klinkt misschien heftig, maar één accentmuur is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig gaan de meeste mensen voor meerdere kleuren, accenten en vormen op één muur. Dus waarom color blocking? Het is eigenzinnig, het is speels en helpt om tot een creatief interieur te komen. Dus weg met die saaie muren en begin met color blocking! 

Color blocking: iedereen kan het!

“Neem wat felle kleuren en zolang het vloekt is het prima”. Zo klinkt color blocking wel erg simpel, maar het combineren van kleuren is een kunst. Het grote geheim van color blocking is het gebruik van contrasterende kleuren. Vandaag nog beginnen? Hieronder de tips.

Primair contrast

Snel en makkelijk contrast vormen op je muur? Dan zijn primaire kleuren rood, geel en blauw “the way to go”. Door deze kleuren te combineren, creëer je hoe dan ook een knaleffect op iedere muur in huis.

Spelen met vormen

Qua vormen ben je volledig vrij. Ondanks dat het “color blocking” heet, stopt de trend niet bij blokken. Cirkels, lijnen, driehoeken: het is allemaal mogelijk. Blokken en lijnen zorgen voor een strakke look, terwijl cirkels en driehoeken speelser overkomen.

Pastelkleuren

Graag color blocking in je interieur, maar niet één muur die teveel overheerst? Dan zijn pastelkleuren een uitkomst. De kleuren zijn erg goed te combineren, wat ze perfect maakt voor color blocking.

Klein beginnen

Vind je een hele muur met verschillende kleuren toch nog spannend? Je kunt ook klein beginnen. Verf bijvoorbeeld een grote houten plaat en hang deze aan je muur. Of kies ervoor om wat meubels te verven, zoals een dressoir. Dit is eenvoudiger om te schilderen en geeft ook het gewenste effect.

Dus: er geen zijn vaste regels. Dat is het fijne van color blocking Dus of je nou de herfst wilt beginnen met de juiste tinten of al je visite wilt verrassen met een blauw gele muur: met color blocking is alles geoorloofd. Wij zijn in ieder geval fan! Jij ook?