Buiten zijn is goed voor je. Maar wist je dat werken in de tuin ook heel gezond is? En dat het ontspant? Met deze tips maak je zelf een fijne buitenwerkplek. 

Werken in de tuin – of op je balkon – is gezond

Buiten werken is nét zo gezond en heeft dezelfde positieve effecten. Maar toch doet bijna niemand het. Waarom? Vooral omdat het lastig lijkt. Want hoe maak je een fijne werkplek? Waar ga je zitten? En hoe zorg je ervoor dat je het scherm van je laptop goed kunt lezen als de zon schijnt?

En natuurlijk kun je niet al je werk buiten doen. Maar toch best veel. Daarom is het goed om buiten werken goed in te plannen. Wordt het mooi weer? Zorg er dan voor dat je het werk dat binnen gedaan moet worden als eerste doet. En de rest van het werk doe je lekker in je tuin of op je balkon. 

Dit heb je nodig voor een fijne buitenwerkplek

Je kunt dus heel veel werk vanuit je tuin of vanaf je balkon doen. Maar je moet natuurlijk nog wel een plek hebben om te zitten. Ga je met een stapel papier aan de slag of kun je het werk vanaf je tablet doen? Dan heb je genoeg aan een fijne tuinstoel en een leuk bijzettafeltje voor je kop thee of koffie.

Heb je een laptop nodig? Let dan op je werkhouding en zorg voor een goede tuintafel om aan te werken. Schuif je bureau- of tuinstoel erbij en je bent klaar voor een paar heel relaxte uurtjes werken.

Wil je slim ruimte besparen in de tuin? Maak dan zelf deze tuinbank en werkplek in één. Overdag zet je hem op als een bureau en na het werk tover je hem om tot een toffe tuinbank. Dan kan je meteen relaxen na je werk.

4 manieren om je hoofd én je apparaten koel te houden

Laptops, telefoons en tablets kunnen niet goed tegen de zon. Natuurlijk omdat ze niet te warm mogen worden. Maar direct zonlicht zorgt er ook voor dat je je beeldscherm niet goed kunt zien. Schaduw op je buitenwerkplek is dus belangrijk en dat regel je zo:

1. Lees je e-mails onder een parasol

Een parasol is een van de makkelijkste én voordeligste manieren om een koele schaduwplek aan te brengen. Want die pak je uit en zet je binnen een paar seconden op. Wij hebben parasols voor balkons of voor tuinen. En in alle soorten, kleuren, maten en prijsklassen. Dus wat je smaak of budget ook is, er zit er altijd wel eentje voor je bij.

2. Vergader onder een hip schaduwdoek

Schaduwdoek is ook zo’n voordelige optie. En betaalbaar, want al voor een paar tientjes heb je een mooie voor in je tuin of op je balkon. Wij hebben driehoekige of vierkante schaduwdoeken in heel veel verschillende leuke kleuren. En heel handig hoef je er niet voor te zijn, want een schaduwdoek bevestigen is zo gedaan. 

3. Werk je aantekeningen uit in een partytent

Misschien is een partytent nog wel het slimst van allemaal. Want ook die zet je heel eenvoudig neer op de plek waar je schaduw wilt hebben. Heb je zin in wat gezelligheid ’s avonds? Dan laat je hem gewoon staan, want – de naam zegt het al – je bent meteen klaar voor een tuinfeestje!

4. Je laptop opschonen onder je zelfgemaakte pergola

Heb je een ruime tuin? Dan is een pergola ideaal om een permanente schaduwplek te maken. Zet er een tafel en een fijne tuinstoel onder en je hebt altijd een koele plek om buiten te werken. Vind je het ook leuk om in je vrije tijd te klussen? Bekijk dan dit handige stappenplan voor een DIY-pergola eens!