De herfst is duidelijk weer begonnen. Tijd om de tuin op te ruimen en en alle bladeren die van de bomen gaan vallen. Hoe zorg je ervoor dat het water goed wordt afgevoerd? Dat je geen last krijgt van verstopte afvoer of gladde tuinpaden?  

Tip #1: Dakgoot schoonmaken

Om te beginnen is het van belang om je dakgoot goed schoon te maken aan het begin van de herfst. Zo maak je een frisse start en zorg je ervoor dat de verwachte regen goed weg kan stromen. Wat heb je nodig? Alleen een kunststof schepje, veger, ladder en emmer. Bekijk ons klusadvies waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de dakgoot kunt schoonmaken.

Tip #2: Bladvanger regenpijp

Als de dakgoot schoon is, kun je een bladvanger installeren in de dakgoot, op de plek waar de dakgoot en de regenpijp verbonden zijn. De bladvanger zorgt ervoor dat er geen bladeren vast komen te zitten in de regenpijp. Bladvangers zijn er in verschillende vormen en maten, dus er is altijd een geschikt voor jouw regenpijp. Bekijk in het stappenplan over de bladvanger in de dakgoot plaatsen.

Tip #3 Dakgoot egel 

De dakgoot egel is een kunststof “beestje” van Nylon en RVS en is de perfecte dakgoot bescherming. Bladeren, takken, mos en ander vuil krijgt geen kans meer om te blijven liggen in je dakgoot. Tegelijkertijd zorgt de dakgoot egel ervoor dat het water moeiteloos door kan stromen. Je legt de dakgoot egel na de grote schoonmaak van je dakgoot, simpelweg over de hele breedte en de klus is geklaard.

Tip #4 Bladblazers

Met een bladblazer blaas je alle bladeren netjes uit de weg. Je kunt ervoor kiezen om ze alleen op een hoop te blazen of om ze ook op te zuigen en te versnipperen. Zorg er bij de eerste keus voor dat je de bladeren na het bij elkaar blazen in een compostbak doet. Verklein vooral de kans dat een goede windvlaag direct al je harde werk in een zucht weer wegvaagt. Bekijk ons bladblazers assortiment.

Tip #5 Balkon afvoer schoonmaken 

Ook als je een balkon hebt, is het verstandig om vlak voor de herfst je waterafvoer schoon te maken. De drainage kan geblokkeerd zijn door bladeren, takjes en ander vuil. Vaak neemt de drainage van je balkon een grote rand langs de zijkant van je balkon in beslag. Wil je dit gat graag wat gezelliger doen ogen? Dan kun je ervoor kiezen op het op te vullen met kiezels of siersteentjes