Met een vakantie voor de deur is dat het moment om de beveiliging van het huis weer eens onder de loep te nemen. Zijn de sloten nog wel in orde, doet de tuinverlichting het nog en heb je een tijdschakelaar ingesteld? In deze blog lees je alles over het beveiligen van je huis en delen we tips en tricks voor de installatie.

Voordeur beveiligen

Een goed begin om de beveiliging van je woning op orde te hebben is ervoor te zorgen dat de entree beveiligd is. Om te beginnen met een goed slot! Ben je benieuwd wat je zelf kunt doen om je voordeur goed te beveiligen? Je leest het hier in dit maakrecept.


Tuinverlichting

Om ervoor te zorgen dat je een dief niet ongemerkt je tuin kan besluipen is tuinverlichting heel erg belangrijk. Een inbreker bedenkt zich nog wel een paar keer als hij met zijn snoet vol in de schijnwerpers staan. Wil je niet de hele avond met een verlichtte tuin zitten dan kan verlichting met een bewegingssensor een uitkomst bieden. Bekijk hier ons maakrecept hoe je eenvoudig je tuinverlichting kunt aanleggen.

Alarmsysteem

Om een dief de stuipen op het lijf te jagen is een gedegen alarmsysteem van groot belang. De keuze in alarmsystemen is reuze dus kijk goed wat er het beste bij jouw huis past. Zo heb je alarmsystemen met een buitensirene, met smartphone en wifi communicatie of een alarm die verbinding maakt met een meldkamer. Bekijk het volledige assortiment alarmsystemen.

Schuur en berging

Uit onderzoek van Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken blijkt dat 4 op de 10 Nederlanders vinden dat hun berging of schuur slecht beveiligd is. Hoogste tijd dus voor het beter beveiligen van deze ruimtes. Om te beginnen bij het slot want deze blijkt bij de meeste schuren en/of berging van dusdanige slechte kwaliteit dat je met één trap de deur al kunt forseren. Daarnaast is het plaatsen van dievenklauwen en anti-inbraakstrips zeer zeker aan te raden. Wil je meer weten over alle tips voor het beter beveiligen van de berging of schuur? Lees er dan meer over op de website van stichting NIPW.

Gelegenheid maakt de dief

Wist je dat 80% van de inbraken door gelegenheidsdieven gepleegd wordt? Wat zie je allemaal als je van buiten naar binnen kijkt? Ligt daar die mooie Macbook op de keukentafel te glimmen, slingeren de sieraden nog in het rond of staat je dolby surrounds systeem vol in de schijnwerper? Stuk voor stuk prachtige exemplaren, maar dat vindt de potentiele inbreker natuurlijk ook! Zorg er dus voor dat je pronkstukken in huis uit het zicht zijn.

Tijdschakelaar

Doen alsof je thuis bent weerhoudt een inbreker natuurlijk wel om een inbraakpoging te doen. Een tijdschakelaar kan hierbij helpen. Er zijn tegenwoordig ook tijdschakelaars die je zelfs met je mobiele telefoon op afstand kunt bedienen. Zo kun je ervoor zorgen dat er geen vast patroon zit in het inschakelen van de verlichting. Bekijk hier ons complete assortiment tijdschakelklokken.

Checklist

Om er zeker van te zijn dat je alles op orde hebt voordat je met vakantie gaat. Neem dan eerst even deze checklist onder de loep. Zo weet je in ieder geval zeker dat je alles er aan gedaan hebt om een inbraak te voorkomen.