Ga je binnenkort aan de slag met je verbouwing? Voor je begint, begin je verbouwing niet zonder de volgende essentiële bouwmaterialen: 

Bouwfolie

Bouwfolie is één van de dingen waar je niet zonder kunt tijdens een verbouwing. Wil je de muren, vloeren of kruipruimte isoleren of gewoon je mooie meubels afdekken tijdens het verven? Bouwfolie is altijd handig! Maar je kunt het ook prima gebruiken om een gebroken raam te dichten. Wat bouwfolie zo goed maakt zijn de waterafstotende en dampremmende eigenschappen. Begin dus je klus avontuur niet zonder bouwfolie. Je weet nooit waar het van pas kan komen.

Ladders & trappen

Ladders en trappen heb je in allerlei soorten, maten en kleuren. Niet elke ladder of trap is even goed geschikt voor een klus. Een verkeerde keuze kan een klus niet alleen moeilijker maken, maar ook zelfs levensgevaarlijk. Bedenk dan ook eerst wat je allemaal wilt doen tijdens de verbouwing en zorg dat je een geschikte ladder of trap daarbij haalt. Om je op weg te helpen hebben wij enkele voorbeelden van veel voorkomende situaties en de geschikte ladders.

Huishoudtrap of reformladder
Voor een eenvoudige klus binnenshuis, zoals schilderen of een peertje vervangen, heb je aan een huishoudtrap of reformladder genoeg. Denk daarbij wel aan de hoogte van je plafond en je eigen lengte. Zorg ervoor dat de trap hoog genoeg is dat je niet op je tenen hoeft te staan. Zo behoud je je balans en is het een stuk comfortabeler.

Telescoopladder
Wil je deze herfst je dakgoot vervangen of gewoon schoonhouden, dan heb je een ladder nodig. Met een telescoopladder is de klus zo geklaard. Telescoopladders komen in verschillende lengtes met maximale hoogtes tussen de 2,61 meter en 4,2 meter. Een voordeel is dat ze makkelijk in te schuiven zijn en zo weinig ruimte innemen. Dus moet je de hoogte in en heb je weinig ruimte? Dan neem je een telescoop ladder.

Vouwladder of steiger
De herfst is het ook dé tijd om de raam- en deurkozijnen een nieuwe look te geven. Met een ladder is het toch wat lastiger om steeds naar beneden te moeten klimmen voor de verf. Daarvoor gebruik je een vouwladder. Een vouwladder geeft de perfecte combinatie van hoogte en praktisch ruimte. Ben je echt een hele grote verbouwing van plan, dan kies je voor een steiger. Hierop sta je voor langere tijd veiliger en comfortabeler dan op een vouwladder. En ruimte voor je gereedschap? Dat heb je op een steiger in overvloed.

Vouwladder
Reformladder
Huishoudtrap 

Afvalzakken en Kluscontainers

Opruimen. Het minst leuke aan klussen en verbouwen. Toch is het een essentieel onderdeel van het proces. Met normale vuilniszakken merk je al gauw dat opruimen toch wat lastiger wordt. Anders dan normaal afval zit bouwafval vol met scherpe voorwerpen die makkelijk een plastic vuilniszak doet scheuren. Bovendien moet je om het zelf weg te brengen ook vaak heen en weer rijden. Gebruik daarom speciale bouwafvalzakken. Deze zakken kunnen tot 1500 kilo aan afval aan. Ruim voldoende voor een kleine renovatie. En het leukste nog? Eén belletje naar Praxis en de zak wordt voor je opgehaald.

Kluscontainer
Eén belletje, en het wordt opgehaald.

Heb je een klus dat toch wel wat meer dan 1500 kilo aan afval betreft? Dan kun je kiezen voor een kluscontainer. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, prijsklassen en voor verschillende soorten puin.

Nu weet je wat je nodig hebt voor je begint met klussen. Ga voor elk project dit lijstje af, dan weet je zeker dat je voorbereid bent om te gaan klussen. Welk project ga je al eerste onder handen nemen?