Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… welke spiegel brengt mij naar dromenland? Dagelijks brengen we gemiddeld drie kwartier voor de spiegel door. De badkamerspiegel speelt hierbij een belangrijke rol: tandenpoetsen, make-up aanbrengen en checken of ons haar nog goed zit. Dus als je dan toch kijkt, waarom dan niet in een spiegel die helemaal bij jou past? 

Bekijk hier alle badkamerspiegels

Eyecatcher: de badkamerspiegel

‘s Morgens kan het de eerste keer zijn dat je jezelf tegenkomt: de badkamerspiegel. Nu doet die spiegel natuurlijk geen wonderen, maar je wilt in ieder geval niks aan het toeval overlaten. Een badkamerspiegel is natuurlijk functioneel, maar ook decoratief en praktisch. Een badkamerspiegel kan een kleine kamer bijvoorbeeld ook groter laten lijken. En wat denk je van een spiegel die er echt uitspringt in je badkamer? Badkamer spiegels zijn verkrijgbaar in allerlei formaten en uitvoeringen. Dus wat is nu het perfecte exemplaar voor jouw badkamer?

Het kiezen van een badkamerspiegel

Bij het uitzoeken van een badkamerspiegel moet je op een paar dingen letten. Zo speelt zowel verlichting als afmeting een rol. Je spiegel moet namelijk wel doen waar hij voor bedoeld is: goed zicht geven op wat je doet. Daarnaast kan de vorm van een badkamerspiegel bepalend zijn bij de rest van je badkamerstijl.

Afmetingen badkamerspiegel

Zorg ervoor dat je badkamerspiegel niet te groot, maar ook niet te klein is. Klinkt simpel, maar dit heeft ook te maken met hoe groot de badkamer zelf is. Een grote spiegel in een kleine badkamer kan opvallend en storend zijn. Echter, met de juiste spiegel in een kleine badkamer kan de ruimte optisch groter lijken. Ook in een grote badkamer is het niet altijd makkelijk om een spiegel te kiezen. Een te kleine badkamerspiegel kan namelijk helemaal wegvallen. Zorg er dus voor dat jouw badkamerspiegel niet te klein en niet te groot is in verhouding tot de ruimte.

Verlichting badkamerspiegel

Niet genoeg verlichting in je badkamer? Kies dan voor verlichting bij of in je badkamerspiegel. Als je een losse spiegel hebt kun je losse verlichting kopen en deze boven de spiegel monteren. Een spiegelkast wordt vaak geleverd met verlichting. Zo heb je altijd licht op de plek waar je het nodig hebt. Er zijn badkamerspiegels met directe of indirecte verlichting. Bij directe verlichting zitten de lampen aan de voorkant van de spiegel. Bij indirecte verlichting zitten de lampen aan de achterkant van de spiegel. Dit zorgt voor een luxe uitstraling.

Vorm badkamerspiegel

Landelijk, klassiek, modern: er zijn verschillende badkamerstijlen. Om een geheel te creëren kun je een badkamerspiegel kiezen die bij de gehele stijl van jouw badkamer past. Er bestaat namelijk een badkamerspiegel voor elke badkamer. Een ronde badkamerspiegel zorgt voor een gezellige of klassieke look. Liever een spiegel die bijdraagt aan je moderne badkamer? Ga dan voor een badkamerspiegel met strakke lijnen, zoals een vierkante of rechthoekige spiegel.

Spiegel of spiegelkast?

Een belangrijke vraag als het gaat om je badkamerspiegel: kies je voor een losse spiegel of een complete spiegelkast? Zoek jij een badkamermeubel en spiegel in één? Kies dan voor een spiegelkast! Natuurlijk is deze wat duurder in aanschaf dan een losse spiegel, maar een spiegelkast biedt veel extra opbergruimte. Daarnaast is een spiegelkast bijna altijd te stylen naar jouw badkamerstijl. Zo zijn de zijpanelen van de kast in vele kleuren verkrijgbaar.

Toch geen fan van een kast hoger aan de wand? Dan kan je natuurlijk altijd kiezen voor een losse badkamerspiegel. Deze heeft geen opbergruimte, maar is daarom wel goedkoper in aanschaf. Een losse spiegel zorgt meestal voor een rustige en minimalistische uitstraling. Aparte maat nodig? Vaak kunnen losse spiegels zelfs op maat gemaakt worden!

Badkamerspiegel kiezen makkelijk?

De spiegel is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Niet alleen functioneel, maar ook een echte eyecatcher. Welke vorm je ook kiest, ingebouwd of los: wij hebben een spiegel die past bij jouw wensen. Wat je smaak ook is. Het enige wat jij hoeft te doen is… Kiezen! Bekijk hier alle badkamerspiegels