Wist je dat op voordemakers ook mega veel leuke maakideetjes voor kinderen staan? We hebben de leukste maakrecepten voor je verzameld. Heb jij kinderen, neefjes, nichtjes, of buurkinderen? Ga gezellig samen knutselen! Met slecht weer binnen aan tafel, naar buiten als de zon zich weer laat zien. Wedden dat er een grote glimlach op die gezichtjes verschijnt? Veel maakplezier! 

Vliegtuigjes en brandweerwagens van hout of karton

Auto's, vliegtuigen, brandweerwagens en treinen: ze spreken altijd tot de verbeelding van (kleine) kinderen. In elke speelgoedwinkel vind je er wel 1000 varianten van terug. Nog leuker is het de speelgoedvoertuigen zelf te knutselen. Hoe schattig is bijvoorbeeld dit vliegtuigje van karton? Speciaal voor kleine pilootjes:

In het maakrecept op voordemakers zie je stap voor stap hoe je het vliegtuigje zelf maakt. 

Had jij vroeger ook een speelgoedtreintje? Zo één met locomotief waar je wagonnetjes achter kon hangen, en dan de hele kamer door slingeren? Kinderen spelen graag met houten treintjes. Het grappige is, het verveelt nooit! Een leuke variant op het klassieke treintje is een houten trein met helikopter, vliegtuig en vrachtwagen wagon. Je maakt ze zelf uit hout! 

Zoon of dochter helemaal gek van brandweerwagens? Dit is je kans. Stef Zoon is jaren brandweerman geweest als vrijwilliger en maakte voor zijn kleinzoon deze stoere houten variant

Verkleedpartijtje! Originele kostuums voor een kinderfeestje

Een kinderfeestje met thema is natuurlijk helemaal het einde. En daar hoort ook een cool kostuum bij. Wat dacht je van een cowboy met koe? Hoe je het kostuum maakt zie je in het maakrecept op voordemakers. Liever een wit paardje? Voor kinderen die zich graag zélf als beestje verkleden zijn er tal van mogelijkheden. Wat dacht je van dit geweldige en schattige eenhoornkostuum? Mocht je kind meer een bambi lover zijn, kijk dan eens op etsy voor dit leuke hertenvachtje plus gewei. 


bloglovin.com
craftaholicsanonymous.net
etsy.com

 Maak je eigen snoepautomaat 

Altijd al je eigen snoepautomaat willen hebben? Je maakt 'm gewoon zelf! In ons Praxis filiaal in Amsterdam zuidoost was er een maakworkshop speciaal voor kinderen. Bekijk in deze video hoe je ook zo'n leuk hebbeding  maakt. Wat een snoepje, he?

Het stappenplan op voordemakers laat zien hoe jij er zelf een kan maken. 

Alleen voor echte ridders: zwaarden maken

Ridders opgelet! Met het ridderthema kun je alle kanten op: kostuums, zwaarden, (stok) paardjes.. Een ridder zonder zwaard is geen ridder. Je maakt het zwaard van hout of, voor de voorzichtige ridders, met schuim. De materiaalkosten van de schuimzwaarden zijn € 6,00 voor een set van twee, dus daar hoef je het niet voor te laten. Wedden dat die prinses gered zal worden?


Spelen en leren gaan goed samen!

Oké, de typemachine is misschien niet meer van nu. Maar het toetsenbord blijft natuurlijk ook op laptop en computer bestaan. Superleuk dus om een typemachine van karton van te maken. 

Het is nog lang geen pakjesavond, maar een leuk idee voor surprise of is deze mooie naaimachine. Het vergt wat precisie maar dan heb je wel een heel bijzonder exemplaar. Voor modeontwerpers in de dop….

Lekker buiten spelen in de boomhut

Voor de buitenbeentjes en ravotten onder ons: ga lekker naar buiten op avontuur. Of dat nu in de achtertuin is, in het bos of bij vriendjes en vriendinnetjes.. Buitenspelen is leuk, lekker en gezond! Wat is er nu toffer dan een stoere boomhut voor kinderen te maken? 

Deze hut is ook niet verkeerd...Je vind je kids niet meer terug!


Mini meubels

Steigerhout blijf razend populair. Het is goedkoop en makkelijk hanteerbaar materiaal. Je kunt er verschillende binnen en buitenmeubels van maken, en dus ook voor kinderen. Zoals een bedje of deze vrolijke stoeltjes van steigerhout. Een compleet tuinsetje van steigerhout behoort ook tot de mogelijkheden! Even de handjes uit de mouwen, maar je kind zal je eeuwig dankbaar zijn! Staat gezellig, toch?

Ook deze tuinstoel is er in een kindervariant:  

Behalve meubels kun je ook een schattig tuinhuisje maken. Peter Ippel uit Tilburg kwam op dit briljante idee. Het huisje voor Femke (2) heeft gordijntjes, inbouwspotjes, een bovenverdieping en zelfs een dakkapelletje. Mooi is 'ie geworden he? 

In dit interview vertelt Peter hoe hij op het idee is gekomen.

Wat ga jij maken met je (klein)kinderen, neefjes, nichtjes of buurkinderen?