Pallets worden al lang niet meer uitsluitend voor transport gebruikt. De houten plateaus, die voorheen vaak bij het grofvuil te vinden waren, zijn nu erg populair. Ze worden gebruikt als kasten, banken, bedden of stoelen: alles is mogelijk! Wat ga jij maken?

1. Lekker zweven

Van een pallet kun je bijvoorbeeld een schommelbank maken voor in de tuin. Een paar stevige touwen ophangen in de boom, kussens of een zacht kleed erop en dan kun je van de zomer even lekker wegdromen. Hier vind je een stappenplan met een complete uitleg hoe jij zelf zo’n hangbank maakt.

weekend.knack.be

2. Een openlucht badkamer

Heb je een flinke tuin met bijvoorbeeld een zwembad? Of spoel je de honden het liefst af nadat ze in het park zijn wezen ravotten? Dan is deze buitenbadkamer een goed idee. Maak de afscherming van pallets en afspoelen maar!

mobilehomeliving.org

3. Een goedkope tuinset

Van pallets kun je ook een tuinset maken. Handig wanneer je wel toe bent aan een nieuwe tuinbank of –tafel, maar je niet zo’n groot budget hebt. Schuur de pallets wel goed af zodat je geen last hebt van splinters. Bekijk hier een handig stappenplan voor het maken van zo’n mooie pallet-loungebank.

3.bp.blogspot.com

4. Potjes, plantjes en pallets

Pallets zijn ook erg decoratief! Je kunt ze in verschillende kleuren verven, aan de muur bevestigen en behangen met potjes en plantjes. Leuk!

3.bp.blogspot.com

5. Een zuinig kruidentuintje

Heb je geen stukje tuin meer over voor je moestuin? Geen probleem! Door een pallet te voorzien van stukjes zeil tussen de planken, plant je je stekkies gewoon in de hoogte. Ook handig op een balkon of op het dakterras.

dumpaday.com
eenigwonen.nl

6. Stijlvol met pallets

Tuinmeubels gemaakt van pallets hebben vaak een industriële uitstraling. Je kunt het ook over een compleet andere boeg gooien. Besteed wat meer aandacht aan het schuurwerk en de details en je bankje is deze zomer het stralende middelpunt op jouw terras!

dumpaday.com

7. Handige opberger

Dat een pallet ook erg praktisch kan zijn, zien we hier! Zo houd je je tuinspulletjes perfect op orde.

homelisty.com 
homelisty.com 

Wat ga jij maken van pallets? Deel je idee en inspireer andere makers!