Schoenen: voor de één een noodzakelijk kwaad, voor de ander een heuse verslaving. Hoe dan ook, ze moeten opgeborgen worden. We vonden 7 creatieve manieren om dit te doen – welke ga jij maken?

1. XXL schoenendoos

Wauw! Maak zelf een mooie schoenendoos die er ook nog eens heel stijlvol uitziet! De schoenendoos heeft 3 lagen, waardoor je heel veel schoenen erin kwijt kunt. Kijk het maakrecept hoe je zelf zo een geweldige schoenendoos kunt maken!


2. Stoer met steigerbuizen

Steigerbuizen zijn erg populair – en terecht! Je kan er van alles mee maken, onder andere dit stoere schoenenrek.

3. … En stoer met pvc!

Pvc-buizen daarentegen zijn een stuk minder populair. Toch kan je er een toffe schoenenkast van maken. Wie had dat gedacht?

interiors.clarkssurfarthawaii.com

cookielovesmilk.wordpress.com

4. Houten kistjes

Ook houten kratten (zoals oude appelkisten) zijn erg geschikt om je schoenen in of op te zetten. Vooral na een likje verf geeft het een vrolijk resultaat.

5. In de hoogte

Met een oude ladder kun je mooi gebruik maken van een lege wand, én je kunt er je mooiste schoenen op tentoonstellen.

apartmenttherapy.com
homemaderecipes.com.au

6.  Schuinmarcheerders

In plaats van je schoenen rechtop op een plank te zetten, kun je ze ook schuin plaatsen. Dit doe je eenvoudig door de plank in een hoek van 45 graden op te hangen. Mooi en overzichtelijk, vooral als je allemaal sneakers hebt.

7.  De trap op, of onder!

Als je meer bent van het motto ‘opgeruimd staat netjes’, kun je je schoenenopberger ook wegwerken. Onder de trap bijvoorbeeld. Wel een flinke klus, maar het resultaat mag er wezen!

avancemundial.com
apartmenttherapy.com

*Extra tip: buiten en ondersteboven

Modderige regenlaarzen wil je liever niet binnen hebben. Dus is dit rek voor buiten erg handig. Monteer het aan de muur, laarzen ondersteboven erin en klaar!

mamauk.typepad.com

En welke opberger past het beste bij jouw huis? Kijk verder voor nóg meer inspiratie voor je schoenen!