Een radiator is jouw grote, verwarmende vriend in de donkere wintermaanden. De radiator is daarom vooral een functioneel object en niet het meest voor de hand liggend om een eye catcher van te maken. Dit is hartstikke zonde. Een sfeervolle radiator biedt de uitgelezen kans om die extra persoonlijke touch aan een ruimte toe te voegen. Op zoek naar inspiratie, bijvoorbeeld welke kleuren mooi bij elkaar passen of hoe je een vintage radiator look kunt creëren? Lees dan snel deze blog!

Heb je net een radiator aangeschaft en wil je weten hoe je deze juist installeert? Check dan onze radiator installatie pagina.

1. Creëer speelse contrasten met kleurcombinaties

Het makkelijkste is om de radiator in een kleur te schilderen. Je hoeft dan maar één kleur verf aan te schaffen en de achterkant en muur af te plakken. Alvast een kijkje nemen in onze collectie radiatorverf? Kijk dan snel op onze radiatorverf pagina.

Als de kleur van de radiator dan ook nog eens een contrast vormt met de muur, ziet dat er meteen trendy uit! Wil je weten welke kleuren bij elkaar passen? Lees dan onze blog over verfkleuren die bij elkaar passen zodat je een goede muur en radiator kleurcombinatie maakt. Wil je de lat nog hoger leggen? Doe dan inspiratie op in onze blog over color blocking en til jouw symmetrie skills naar het volgende level.

Op zoek naar een paneelradiator zoals in onderstaande afbeeldingen? Bekijk dan onze pagina met paneelradiatoren.

2. Neem een ombouw radiator

Wil je dat jouw radiator onderdeel wordt van jouw meubilair? Kijk dan naar deze radiatoren uit ons assortiment en plaats een ombouw over jouw paneelradiator heen. De radiator lijkt hierdoor meer op een kast en is zo optisch minder prominent aanwezig in de ruimte. Je kunt de ombouw een speelse look meegeven door ook hier de color blocking techniek toe te passen. Schuur dan wel eerst de te schilderen oppervlakte licht op met schuurpapier en gebruik wat muurverf voor de kleur die je wilt.

Zelf aan de slag? Kijk dan bijvoorbeeld ook naar ons steigerhout voor een hippe uitstraling. Verf de ombouw van de radiator dan niet met radiatorverf, maar bijvoorbeeld met beits. Vind je de uitstraling van steigerhout te  rauw en wil je een egale houtsoort? Lees dan ons stappenplan voor een eikenhouten ombouw te maken.

3. Haal design in huis met een designradiator

De meeste radiatoren zien er doorsnee uit. Maar wil je echt iets bijzonders? Neem dan een designradiator uit onze collectie. Deze designradiatoren hebben een modernere uitstraling dan de “gewone” paneelradiatoren en benadrukken de moderne look en feel die je wilt. 

4. Ga voor de vintage radiator look

Niet iedere radiator hoeft er spik en span uit te zien om het gewenste effect te bereiken. Zo kan een radiator met een oude look een ruimte de vintage uitstraling geven waar je naar zoekt. Heb je dus al een radiator waar de verf van afbladdert, kijk dan hoe je de nodige verf weg kunt schuren zodat de vintage uitstraling van de radiator nog beter tot zijn recht komt. Wil je meer informatie over hoe je verf het beste kunt schuren? Bezoek dan onze verf advies pagina

5. Benadruk het reliëf van de radiator

“Wie wat bewaart, die heeft wat”; en zo is het maar net. Heb je een oude radiator met bijvoorbeeld ornament versiering staan maar vind je de uitstraling iets te stoffig? Wissel dan verschillende kleuren radiatorverf met elkaar af. Het reliëf wordt zo nog beter zichtbaar en de radiator ziet er weer als nieuw uit!

Geïnspireerd en op zoek naar een oude ogende radiator? Kijk dan op onze ledenradiator pagina.

Meteen jouw radiator schilderen?

Check dan onze verfbenodigdheden pagina en haal alles in huis om jouw radiator te verven. Wil je eerst jouw radiator ontluchten voordat je gaat schilderen? Lees dan hier hoe je dit aan moet pakken.