Tip 1: Ga voor stijlvolle, verduisterende gordijnen

Eindelijk ga je die slaapkamer verduisteren. Maar welke opties zijn er eigenlijk? Laten we beginnen met verduisterende gordijnen. Als je zoekt naar een sfeervolle verduistering zijn deze zeker iets voor jou.

Verduisterende gordijnen zijn ten opzichte van normale gordijnen gevoerd met een stof die geen licht doorlaat. Dat maakt ze ideaal voor donkere nachten, extra privacy en het buitenhouden van de zon in je slaapkamer.

Tip 2: Kijk verder dan de standaard verduistering

Naast verduisterende gordijnen, is er veel meer verduisterende raambekleding te krijgen. Zo kun je ook kiezen voor verduisterende rolgordijnen. Die sluiten perfect aan op de kozijnen, waardoor er geen licht meer langs de randen naar binnen komt (ideaal voor die powernaps in de middag). Maar ook plisségordijnen en vouwgordijnen zijn bij ons met een verduisterende stof te krijgen.

Tip 3: Bedek lichtkieren en kleine raampjes

Stel je hebt een paar verduisterende gordijnen opgehangen, maar er komt nog steeds licht door kieren en raampjes in je binnendeuren. Vervelend, maar goed te verhelpen. Plaats tochtwering tussen je kieren en niet alleen de tocht, maar ook het licht wordt tegengehouden. Daarnaast kun je gemakkelijk een stukje karton, folie of plankje tegen de raampjes doen om het extra donker te maken in huis.

Tip 4: Rolluiken vinken nog meer boxen af

Wil je absoluut geen straaltje licht meer op je slaapkamer hebben en heb je wat te besteden? Dan zijn rolluiken misschien wel iets voor jou. Ze weren niet alleen licht, maar werken ook isolerend en geven bescherming tegen inbraak. Het is de investering dan ook meer dan waard.

Met deze tips hou jij het licht lekker buiten en val je voortaan als een blok in slaap. Kijk welke optie het best past bij jouw huis én budget. We helpen je graag verder in onze winkel.

Tip 5: Donkere muren 

Niet alleen gordijnen en luiken houden je slaapkamer dicht, ook als je donkere muren hebt zul je merken dat je hele slaapkamer verandert qua licht. Durf je het nog niet aan om alle muren donker te verven, begin er dan met een. Je hoeft daarbij niet direct voor helemaal zwart te gaan, denk aan donkerblauw of donkergroen die al verschil kunnen maken.