De zomer staat voor de deur. Heerlijk, die lange, warme dagen met (hopelijk) veel zon! Het brengt helaas wel een minpuntje met zich mee: de invasie van de mug. Dit zoemende insect houdt veel van ons ’s nachts wakker, maar met deze tips is dat voorbij!

1. Houd het droog

Muggen houden van water, dit is hun nummer één broedplaats. Zorg daarom dat je stilstaande plasjes water in en om het huis verwijderd. Dus dek je regenton af en check of je dakgoot niet is verstopt. Vergeet ook de afvoerputjes, emmers en bloembakken niet te legen.

2. Houd muggen buiten

Deze tip ligt erg voor de hand, maar is ontzettend effectief: hou de mug buiten. Een gemakkelijke oplossing is het plaatsen van hor. Horren zijn er in alle soorten en maten en passen tegenwoordig perfect bij je kozijnen of op je deur. Kijk hier maar eens naar ons koopadvies om te zien welk hor geschikt is voor jouw huis.

3. Laat de wind waaien

Muggen zijn absoluut geen fan van wind. Dus gooi de ramen en deuren open als je thuiskomt, zodat het lekker doortocht in huis. Waait het op die manier iets te hard, zet dan die airco of ventilator aan op een standje dat je wel bevalt. Wedden dat die mug zo weg is!

4. Lok de vijanden

Heb je een vijver in je tuin, plaats dan voldoende beplanting rondom. Hiermee verwelkom je de vijanden van muggenlarven, zoals kikkers en libellen. Zo laat je de natuur zijn werk doen en profiteer je er zelf ook van! Wist je dat er bij sommige Praxis winkels ook een tuincentrum bij hoort? Bekijk hier of er een Praxis Tuin bij jou in de buurt zit. 

5. Hou het binnen donker als je buiten zit

Muggen en andere insecten komen op lichtbronnen af. Zorg daarom dat je het binnen donker houdt wanneer je zelf bijvoorbeeld buiten zit. Met slimme verlichting stel je heel gemakkelijk tijden in wanneer je lampen aan of uit gaan en kun je ze vaak vanaf een app op je telefoon bedienen.