Als je een Instagram of Pinterest fan bent, dan heb je het vast wel voorbij zien komen: deuren. Of laten we zeggen, bijzonder mooie deuren. Tegenwoordig zijn deuren kunstwerken in hun eigen recht en zetten de toon voor je woning. De eerste indruk die mensen van een gebouw krijgen is de deur. En laten we nou eerlijk zijn, een aparte deur maakt een Instagram foto nét iets specialer. Wij zetten voor jou vijf zeer speciale voordeuren op een rij: 

Tim van Kempen 
upsocl.com
upsocl.com

Deur #1
Soms lijken deuren niet alleen op een kunstwerk, maar zijn ze dat daadwerkelijk ook. Zo ook met deze deur in Leiden. Met een Mondriaanse flair schreeuwt het artistiek en creatief. Zoek je een manier om je huis een artistieke flair te geven? Dan is een deurschilderij wat voor jou!
Deur #2
Deze deur in het Belgische Ghent doet eer aan de oude uitstraling van het gebouw. Het contrast van het felle rood tegen het vervaagde rode baksteen laat de deur meteen opvallen. Daarnaast geven de zwarte details nog een chique look aan het geheel.
Deur #3
Je kunt ook een simpele deur speciaal maken door eromheen te werken. In deze foto van een deur in Cerdeña, Italië, contrasteert de witte muur met zowel de deur als de roze klimop. Daarnaast wordt je aandacht naar de deur geleid doordat de klimop als een schilderijlijst fungeert. Zo zie je maar dat je met simpele aanpassingen een saaie deur speciaal kan maken. 

vamcs.tumblr.com

Deur #4 
Een andere manier om een deur speciaal te maken is door te ‘color blocken’ zoals het in het Engels heet. Hierbij worden twee of meer felle contrasterende kleuren met elkaar gecombineerd. Wie had gedacht dat rood en geel zo goed samengaan?
Deur #5
Details maken de voordeur. Ook al is deze voordeur in Amsterdam een neutrale donkere kleur, de gouden accenten en het gedetailleerde raamwerk maken dit tot een bijzondere deur. Op zichzelf waren de verschillende elementen niet zo speciaal, maar samen vormen zij een Instagram-waardige voordeur.

Geïnspireerd geraakt om jouw voordeur een makeover te geven en instagram-waardig te maken? Stel dan je eigen deur samen met onze deurenconfigurator.

Heb jij een Instagram-waardige deur? Deel het dan op Instagram met #voordemakers, en wie weet zie jij jouw deur terug op onze @praxis_bouwmarkt pagina. Volg ook ons Instagram account voor meer #maakspiratie!