Waarom wil jij je tuin verlichten?

Zet voordat je begint jouw belangrijkste wensen voor tuinverlichting op een rijtje. Wil je ‘s avonds je fiets in de schuur zetten, het huis beveiligen, meer gezelligheid in de tuin of simpelweg het pad naar de voordeur kunnen vinden? Zodra je dat duidelijk hebt, kun je gericht gaan winkelen voor buitenverlichting. In dit artikel helpen we je alvast op weg.

1. Praktische tuinverlichting

Natuurlijk is elke vorm van licht praktisch in je tuin, maar een aantal buitenlampen zijn er speciaal voor gemaakt. Een wandlamp naast je voordeur, stralers op je carport of grondspots langs je tuinpad bijvoorbeeld. Praktische tuinverlichting komt in vele soorten en maten. Duurzaam verlichten? Ga dan voor buitenverlichting met sensor. Die springt vanzelf aan wanneer je er bent en gaat uit wanneer niet. Scheelt weer energie.

2. Sfeervolle tuinverlichting

Vanuit huis een verlichte tuin zien geeft veel sfeer. En door een verlichte tuin lijkt je leefruimte ook nog eens een stuk groter. Verlicht je zithoek, vijver, het tuinpad of die prachtige rozenstruik met sfeervolle grondspots, romantische lantaarns en gezellige snoerverlichting. Hang het snoer boven je terras of rondom je balkon of schutting. Dat benadrukt de diepte in je tuin en ziet er geweldig uit vanaf je bank. Heb je nog geen tuinverlichting elektra liggen in je tuin? Geen zorgen, met het stappenplan tuinverlichting aanleggen heb je dit binnen een dag gefixt. 

3. Buitenverlichting op zonne-energie

Bij Praxis kies je uit tuinverlichting die werkt met adapter, op netstroom of op zonne-energie. Solarverlichting is ideaal als je duurzame verlichting wil en geen zin hebt in rompslomp met bedradingen. Een solar lamp laadt zich op met zon-, maar ook gewoon met daglicht. Ideaal, toch? Gelukkig zijn er genoeg buitenlampen op zonne-energie verkrijgbaar. Zoals snoerverlichting, prikspots en wandlampen. Geef ze een plek waar genoeg daglicht komt om goed op te laden.

4. Beveiligende tuinverlichting

Verlichting rondom je huis, maakt je woning een stuk minder interessant voor inbrekers. Ze staan namelijk niet graag in de spotlight. Bij Praxis hebben we speciale beveiligingsverlichting te koop. Onze beveiligingslampen zijn allemaal voorzien van een bewegingssensor. De juiste plek vinden om ze te plaatsen? Loop eens een rondje om je huis en leef je in. Zorg bijvoorbeeld dat je voordeur goed zichtbaar is. En let erop dat je alleen verlichting plaatst op plekken die voorbijgangers of buren goed kunnen zien. Je wil de ongenode gast natuurlijk niet vrij spel geven.

Met goede buitenverlichting rondom je huis kom je in ieder geval een stuk gemakkelijker, veiliger en gezelliger thuis. Laat snel je licht schijnen op ons online assortiment of bij een Praxis in de buurt. Tot snel!