Van de regen in de ton

Handmatig de tuin bewateren is nog steeds een favoriet. Vooral bij kleine bloemperkjes of grasvelden. De meesten gebruiken een kraan, gieter en tuinslang. Maar je kan ook heel makkelijk zelf een regenton aansluiten. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in stijlvolle modellen. Het opvangen van regenwater via hemelwaterafvoer is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Plus je tuin vindt regenwater nog lekkerder ook.

Nog meer regenwater opvangen? Plaats schaaltjes onder bakken en potten, zodat planten op droge dagen kunnen drinken. Zorg wel voor potten met een gat in de bodem. En leg terracotta potscherven of hydrokorrels op de bodem voor drainage.

Doseer met een druppelsysteem

Iets minder tijd om je (wel erg grote) tuin regelmatig te bewateren? Laat een druppelslang of druppelbuis het werk voor je doen. Leg deze, boven- of ondergronds, in borders en tuin. Door de kleine gaatjes in de lengte van de slang, wordt het water goed gedoseerd. Zuinig én duurzaam, want je kunt tot wel 70% water besparen. En je tuin blijft langer groen met deze gelijkmatige en gedoseerde bewatering.

Neem een waterpomp

Kiezen voor een regenton betekent niet dat je handmatig de tuin moet bewateren. Een waterpomp zorgt ervoor dat het net lijkt alsof het water gewoon uit de leiding komt. Alleen dan een stuk duurzamer! Want waarom kostbaar drinkwater gebruiken als het prima met natuurwater kan? Een waterpomp zet of hang je zo in je regenwateropslag en is krachtig genoeg voor een tuinslang of sproeisysteem. En zeg nou zelf: bewateren met puur, natuurlijk regenwater voelt toch stukken beter? Zeker als je je waterrekening bekijkt!

Ga voor slimme gadgets

Er zijn vele gadgets waarmee je nog beter voor je tuin kunt zorgen. Zo meet de slimme regenmeter van dit weerstation precies hoeveel mm regen er valt. Op deze manier weet je precies óf en wanneer je planten water moet geven. Maak het jezelf nog gemakkelijker met een besproeiingscomputer als koppelstuk. Hierop stel je in wanneer en hoe vaak de tuin besproeid mag worden. Ook de B-hyve Tap Timer is hier een slimme gadget voor. Op deze compacte waterregelaar stel je de precieze sproeitijd en hoeveelheid water in die je tuin nodig heeft. Zo voorkom je uitdroging en modderige gazons door te weinig of teveel bewateren. Even aansluiten op je buitenkraan en smart home en je tuin bewatert zichzelf. 

Neem vooral eens een kijkje tussen alle mogelijkheden op de website. Van tuinslang tot koppelstuk en van sproeiers tot smart devices. Er zit vast iets tussen dat past bij jouw tuin. Veel tuinierplezier!