Hier zijn 3 simpele tips voor een duurzamer én goedkoper huis.

Isoleren kun je leren

Een van de belangrijkste tips voor een duurzamer huis: isoleren! Vooral een slecht geïsoleerd dak is een grote energieverspiller. Het laat veel warmte ontsnappen, waardoor je geld letterlijk in rook opgaat.

Voor een warmer welkom in je eigen huis én het besparen van geld, is het slim als je het dak, de vloer en de spouwmuren van isolatie voorziet. Gebruik daar duurzame materialen voor, dat scheelt ook in onderhoud.

Een volledige isolatie van je huis verdient zich binnen 5 tot 6 jaar terug en kan je tussen de 1000 tot 1500 euro per jaar besparen. Bekijk onze keuzehulp isolatiemateriaal om te zien welk materiaal je het beste kan gebruiken.

Verlicht je kosten

Led’s do this

Als we led zeggen, gaat er vast een lichtje branden. Maar wist je dat ledlampen wel 85% zuiniger zijn dan gloeilampen? De aanschafprijs is wat hoger, maar ze gaan een stuk langer mee waardoor je uiteindelijk goedkoper uit bent.

Vervang je gloei- of halogeenlampen voor ledverlichting en je bespaart tot wel 60 euro per jaar. En daarbij verlicht je ook nog eens de impact op het milieu.

KlikAanKlikUit

Je hebt zelf in de hand hoe vaak (en hoe lang) je verlichting laat branden. Een handig hulpje is het moderne KlikAanKlikUit systeem: een simpel tussenstuk voor in het stopcontact waar je vervolgens de lampen insteekt.

Met een afstandsbediening of app bedien je al je apparatuur draadloos. Vanuit je luie stoel zet je lampen aan en vooral ook weer uit. Dat is makkelijker schakelen en kan enorm schelen in branduren.

Laat je geld niet wegstromen

Elke dag gebruiken we zo’n 120 liter water per persoon. We douchen, wassen, koken en trekken het toilet dagelijks door. Op die momenten verdwijnt er veel water, energie en geld in het afvoerputje.

Waterbesparende douchekop

Gemiddeld gebruiken we zo’n 50 liter per douchebeurt en kunnen we met een spaardouchekop tot wel 50% water en energie besparen. Omgerekend kun je tussen €60 en €120 euro per jaar overhouden. En met de nieuwste douchesets lever je niets in op je comfort. 

Waterbesparende kraan

Ook in de keuken kun je water en energie besparen door te kiezen voor een waterbesparende kraan. Zo heb je kranen met doorstroombegrenzers of spaarstanden. Allemaal zorgen ze ervoor dat je geld niet zo makkelijk wegstroomt.