Accuboormachine advies en informatie

Welke accuboormachine past het beste bij jou en waar moet je allemaal op letten bij het kopen van een accuboormachine? Wij helpen je graag op weg!

 

Met de juiste accuboormachine kun je heel veel klussen aan!

Als je wilt gaan boren of schroeven, is een accuboormachine een goede keuze. Met een accuboormachine heb je geen last meer van vervelende snoeren. Maar waar moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een accuboormachine en welke soorten zijn er? Op deze pagina zetten we dit allemaal voor je op een rij en maken we de keuze iets gemakkelijker.

Bekijk alle accuboormachines

 

De verschillende soorten accuboormachines

Afhankelijk van je doel en hoe vaak je de machine gebruikt, kun je een keuze maken tussen verschillende accuboormachines.

Accuschroevendraaier

Als je van plan bent alleen schroeven in te draaien, is een accuschroevendraaier een goede keuze. Dit apparaat is klein, licht en compact en is goedkoper dan een accuboormachine. Houd wel rekening met de spanning van de accu. Met een lager accuvoltage kun je geen zware klussen doen. Met een hoger voltage kun je bijvoorbeeld langere schroeven indraaien.

Accuschroefboormachine

Een accuschroefboormachine is zowel geschikt om schroeven in te draaien als om te boren. Je kunt een accuschroefboormachine met één of twee versnellingen kopen. Accuschroefboormachines met één versnelling zijn vooral geschikt om te boren en te schroeven in hout. De machines met twee versnellingen zijn daarnaast ook geschikt voor staal.

Haakse accuschroefboormachine

Voor moeilijk bereikbare plekken, kun je kiezen voor een haakse accuschroefboormachine. Doordat je de kop van deze accuboormachine kunt verstellen, is hij zeer geschikt voor bijvoorbeeld het bouwen van keukens en kastjes.

Accuklopboormachine

Als je ook wilt schroeven en boren in harder materiaal als metselwerk, is een accuklopboormachine een goede keuze. Naast dat de boor ronddraait, beweegt hij ook in de lengterichting heen en weer. Hierdoor boort hij met meer kracht. Houd er wel rekening mee dat je met deze boor niet in beton kan boren. Daarvoor heb je een boorhamer nodig.

Top 5 verschillende accuboormachines

Bekijk hieronder de top 5 accuboormachines. Ben je benieuwd naar al onze accuboormachines?


Waar moet je op letten bij een accuboormachine?

Accuspanning

De elektrische spanning die de accu levert, wordt uitgedrukt in volt (V). Machines met een hoger voltage kun je gebruiken voor zwaardere klussen. Voor kleinere klussen zijn machines tot 10,8V geschikt. Voor klussen die iets zwaarder zijn, bijvoorbeeld het boren in hout, kun je een machine van 10,8 tot 14,4V gebruiken. Voor klussen met staal en steen, kun je het best een machine van 14,4V of meer gebruiken.

Maximaal koppel

Het (maximaal) koppel staat voor de kracht van de machine. Dit wordt gemeten in newtonmeter (Nm). Hoe hoger het koppel, hoe sterker de accuboormachine is. Een accuboormachine met een hoger koppel kan beter dikke schroeven indraaien en grotere gaten boren. Ook kan een machine met een hoger koppel door harder materiaal boren.

Oplaadtijd

De oplaadtijd van de accu verschilt per accuboormachine. Gemiddeld ligt de oplaadtijd tussen de 60 en 180 minuten. Check dus altijd de technische specificaties en houd hier ook rekening mee voordat je je klus begint.

Accu

De capaciteit van de accu wordt uitgedrukt in Ampère per uur (Ah). Hoe meer Ampère per uur, hoe langer je je accuboormachine kunt gebruiken, zonder hem te moeten opladen. Er zijn twee soorten accu’s voor accuboormachines, namelijk de lithium-ion accu en de nikkel-cadmium accu. De beste keuze is de lithium-ion accu, omdat deze geen last heeft van het geheugeneffect. Dit betekent dat de accu geen capaciteit verliest als je hem oplaadt als hij nog niet helemaal leeg is. Dit is bij de nikkel-cadmium accu wel het geval. Daarnaast heeft de lithium-ion accu geen last van zelfontlading. Dit betekent dat deze accu niet wordt ontladen als je hem niet gebruikt. Bij de nikkel-cadmium accu gebeurt dit wel. Daarnaast is de lithium-ion accu compacter en heeft hij een langere levensduur en een constante kracht.

Maak je klus compleet

Opbergkoffer

De meeste accuboormachines worden met koffer geleverd. Als je een accuboormachine zonder koffer aanschaft, kan het toch verstandig zijn er apart een koffer bij te kopen. Zo kun je je accuboormachine altijd netjes opbergen en voorkom je gevaarlijke situaties, omdat bijvoorbeeld kinderen hem in handen kunnen krijgen.

Meegeleverde accessoires

Bij sommige accuboormachines wordt een accessoireset meegeleverd. In deze sets zitten boren, bitsen, schroeven en vaak ook een extra accu. Dit is erg handig, omdat je geen aparte set hoeft aan te schaffen of met losse boren en schroeven zit.

Bits en boren

Als je een accuboormachine zonder meegeleverde accessoireset hebt gekocht, is het verstandig om nog een boor- en bitsset aan te schaffen. Hierin zitten verschillende boren en bits. Zo heb je voor elke klus het juiste gereedschap.

Services voor accuboormachines

Thuisbezorgen

Laat je producten thuisbezorgen. Dat scheelt een hoop gedoe!

 

Direct antwoord op je vragen

Op voordemakers.nl krijg je direct antwoord op je klusvraag.

Gereedschap verhuur

Het juiste gereedschap niet in huis? Je kunt ook gereedschap huren!