Wil je muren, meubels of andere objecten van een nieuw kleurtje voorzien? Dan kun je bij Praxis je hart ophalen aan een enorme waaier aan sprankelende kleuren in verven die geschikt zijn voor diverse toepassingen en ondergronden. Toch kan het voorkomen dat de kleurtoon die jij voor ogen hebt niet beschikbaar is, of misschien niet in de verfsoort die jij nodig hebt voor je klus. Niet getreurd: dan kun je altijd nog je toevlucht nemen tot de tinters en mengkleuren die je kunt vinden in het assortiment hobbyverf van Praxis. Deze zeer geconcentreerde kleurstoffen bevatten zelf geen bindmiddel en je kunt ze daarom niet op zichzelf als verf gebruiken. Ze moeten altijd vermengd worden met een basisverf, lak, beits of muurverf. Doordat de concentratie van de kleur zo hoog is, heb je vaak maar een heel klein beetje nodig. Wat de juiste hoeveelheid precies is, hangt af van de soort basisverf die je kiest. In de productomschrijving bij de tinters en mengkleuren op de website van Praxis vind je hierover meer informatie. Een groot voordeel van het gebruiken van tinters en mengkleuren is dat ze goed bestand zijn tegen hoge temperaturen en vrieskou. Bovendien kun je ze lang bewaren en later weer gebruiken.

Aan de slag met tinters en mengkleuren - wat heb je hierbij nodig?

Verdiep je voordat je een keuze maakt uit tinters en mengkleuren goed in de basisverf die geschikt is voor de ondergrond die je wilt gaan verven. Soms kan het nodig zijn om de mengverf en de basisverf met elkaar te vermengen met behulp van een mixer. Leg voordat je begint met mengen en verven afdekfolie op de vloer en eventuele meubels die je niet aan de kant kunt zetten. Bescherm delen die je niet mee wilt verven, zoals de plinten, met afplaktape. Kies de juiste kwast of roller voor de verf en de ondergrond. Draag eventueel een overall om je kleding te beschermen als je werkt met deze zeer geconcentreerde kleuren.

Enkele tips over werken met tinters en mengkleuren

Hoewel je tinters en mengkleuren kunt combineren met veel verschillende soorten verf, is niet iedere combinatie mogelijk. Sommige mengsels werken wel, maar vergen extra voorbereiding, zoals het gebruik van een mixer tijdens het mengen. Lees goed de gebruiksaanwijzing en ruim tijd in om je mengsel te testen.