Filteren

  • Merken
  • Prijs
  • Bezorg- en ophaalopties
  • Geschikt voor
  • Inhoud
  • Kortingsacties

Producten voor het dier in de winter kopen bij Praxis

Word jij ook zo vrolijk van het gekwetter van de vogeltjes in je tuin? In de winter trekken veel vogels naar warmere streken. De vogels die hier blijven noemen we standvogels. Het zijn bijvoorbeeld de roodborstjes, koolmees, merels, eksters en mussen. In de winter zitten de wormen diep onder de grond en insecten zijn er bijna niet. Je kunt de vogels helpen door ze bij te voeren met de producten voor het dier in de winter van Praxis.

Wat eten vogels in de winter?

Vogels eten bessen, noten en zaden, sommige wormen en insecten. In de winter kunnen de vogels weinig bessen, insecten en zaden vinden. Ze komen daarom juist in de winter vaker in de buurt van je woning. Met een beetje voer voor de vogels kun je in deze periode dus meer genieten van het bezoek van deze dieren. Vogels hebben het net als wij koud in de winter. Het kost ze veel energie zich op temperatuur te houden. Vetbollen en pinda’s geven ze weer de nodige energie. Vogels zoals de koolmees en de pimpelmees zijn gek op pindakaas! Je kunt deze vogelsoort dus in de winter geweldig verwennen met pindakaas die je in een speciale pindakaashouder van Praxis doet. Vogels zullen zich niet overeten en ze zullen het ook niet verleren om zelf voedsel te zoeken. Je kunt ze dus in de winter met een gerust hart wat voeding geven. Doe het natuurlijk wel op een veilige plek, en niet op plaatsen waar de kat bijvoorbeeld makkelijk bij komt. In de lente redden vogels zich weer prima zelf. Geef ze dus geen vetbollen en pinda’s buiten het winterseizoen.

Eekhoorntjes en andere dieren

Vogelnestkastjes zien er niet alleen leuk uit, ze kunnen ook heuse logeeradresjes voor de vogels zijn. Zijn er eekhoorns in jouw omgeving? Bij Praxis koop je het ideale eekhoorn voederhuis en ook (apart) speciaal eekhoornvoer. Praxis heeft diverse artikelen om zaden en pinda’s aan te bieden. Enkelen zijn niet alleen praktisch en nuttig om het zaad in te strooien, ze zijn ook nog eens zeer decoratief. Jij kunt nu alle vogels en andere dieren de winter door helpen met de diverse producten voor het dier bij Praxis. Uiteraard heeft Praxis ook alles voor je huisdier, van hondenvoer en hondenspeeltjes tot kattenvoer en vogelvoer.