• NaN
 1. Terug naar Home
 2. Terug naar Tuin & Buitenleven
 3. Terug naar Tuinhout
 4. Terug naar Tuinborders

Tuinborders

Filteren

Sorteren op
i

  Merken

  Hoogte (cm)

  Prijs (€)

  tot

  Materiaal

  Bezorg- en ophaalopties

12 producten
Sorteren op:
i

Forest-Styletuinborder Vague bruin 30x110cm

Forest-Styletuinborder Vague bruin 30x110cm

Bekijk de winkelvoorraad

10,

99

Tuinborders houden je bloemen en planten netjes bij elkaar. Je kunt met tuinrolborders je border elke vorm geven die je maar wenst. Bij Praxis kun je hardhouten en geïmpregneerde tuinborders kopen. Ze zijn beschikbaar in verschillende lengte en diverse hoogte. Of je nu een grote border maakt of kleine, bij Praxis vind je de juiste maat tuinborder.

Hardhout en geïmpregneerde houten tuinborders

Je kunt houten tuinborders in het algemeen in twee groepen verdelen: de geïmpregneerde en de hardhouten rolborders. De hardhouten border heeft een langere levensduur. Dat is het voordeel van de hardhouten border ten opzichte van de geïmpregneerde rolborder. Hardhout is daarentegen wel een stuk duurder. Voor de geïmpregneerde houten tuinborders wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten hout. Door dit hout te impregneren, gaat het hout langer mee en is het bijvoorbeeld bestand tegen houtrot. Ben je van plan om je tuin regelmatig (binnen 5 tot 10 jaar) te veranderen, dan kun je prima kiezen voor de voordelig geprijsde geïmpregneerde houten tuinborders van Praxis. Naast houten tuinborders kun je ook met stapelblokken of stenen palissades een bloembak creëren in de tuin.

Houten tuinborders aanleggen

Voor het plaatsen van een tuinborder geldt de vuistregel dat de border ten minste een derde van zijn hoogte moet worden ingegraven. Bij de meeste rolborders zitten de borderpaaltjes met behulp van een worteldoek en een ijzerdraad aan elkaar geniet, maar er zijn ook rolborders die enkel via het worteldoek aan elkaar zijn verbonden met hier en daar een ijzerdraadje aan een paaltje. Je kunt zelf de vorm van je border bepalen, dat is een kwestie van eigen smaak. Met een rolborder kun je een fraaie golfende lijn in de border aanbrengen, maar ook strak rechttoe rechtaan is natuurlijk ook heel goed mogelijk. Eindig in ieder geval niet met twee borders in een hoek. De border verliest op die manier stevigheid en de kans is erg groot dat hij snel scheef gaat hangen.

Voor de Makers

 • Snel ophalen in een Praxis winkel bij jou in de buurt

 • Gratis retourneren

 • 30 dagen bedenktijd (met Praxis Plus 90 dagen)

Hulp nodig?

Andere vraag?

Praxis winkels

Vind een winkel bij jou in de buurt

Volg Praxis

Makkelijk betalen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief


© 2023 -

Praxis

Alle prijzen zijn incl. BTW en excl. eventuele verzendkosten