Filteren

  • Merken
  • Prijs (€)
    tot
  • Bezorg- en ophaalopties
  • Kleurfamilie
  • Materiaal
27 producten

Nature bevestigingspennen groen 4st
Nature bevestigingspennen groen 4st
Afdeknetten

Afdeknetten koop je bij Praxis

Een goed afdeknet is onmisbaar in de tuin. Diverse soorten planten, maar ook groenten en bessenstruiken zijn kwetsbaar en vaak populair bij vogels. Een fijnmazig net is de ideale oplossing voor fruitstruiken of bomen in de periode dat het groen daadwerkelijk vruchten draagt. Laagblijvende vruchten zoals aardbeien, bosbessen en groenteplanten kunnen snel en eenvoudig worden afgedenkt met een 'kooi' van afdeknet. Dit net zet je vast met duurzame steekpennen die in de grond worden geduwd. De vogels landen op het net en kunnen de vruchten niet bereiken. Zo ben je verzekerd van een onaangetaste oogst!

Een afdeknet kiezen en kopen

Hoe kies je het juiste afdeknet voor jouw tuin, boom of struik? Onze lichte en fijnmazige netten zijn van een goede en duurzame kwaliteit. Zo kun je een afdeknet ieder seizoen weer gebruiken. De goedkope netten die we aanbieden bij Praxis zijn uiteraard UV-gestabiliseerd. Dit houdt in dat het net niet uitbleekt in de zon en onopvallend aangebracht kan worden in de tuin. Bepaal bij het kopen van afdeknetten eerst waar het net voor gebruikt dient te worden. Zo kun je exact bepalen wat de juiste grootte van het net moet zijn.

Het spreekt voor zich dat een afdeknet voor bijvoorbeeld een fruitboom groter moet zijn dan een afdeknet voor een rijtje struikjes. Het aanbrengen van een goed afdeknet over een boom doe je als volgt. Rol of vouw het net uit over de top van de boom, waabij het middelpunt van het net bovenop de kruin ligt. Dan dek je de boom losjes af met het net. Uiteindelijk neem je de punten van het net samen bij de stam van de boom en bevestig je het net. Zorg dat alle vruchten goed bedekt zijn en dat er geen ingangen zijn voor vogels. Je kunt het net sluiten met een clip, een touwtje of een tie-wrap.

Redenen om een goedkoop afdeknet bij Praxis te bestellen

Naast het gebruik van een goed afdeknet in de tuin is een afdeknet tevens onmisbaar bij een vijver die gevuld is met vissen. Vooral de grotere vogels lijken een radar te hebben voor visvijvers en wanneer je merkt dat vogels jouw vissen aanvallen of opeten is een net een prima oplossing. Je spant het net over de vijver en zet het net vast met de steekpennen voor afdeknetten uit ons assortiment. Zo voorkom je het leegvissen van je vijver en blijven jouw dieren in leven. Tevens voorkom je op deze manier het verdrinken van bijvoorbeeld egels in de vijver! Bestel nu je afdeknetten bij Praxis en ga zorgeloos de zomer in.