Filteren

 • Merken
 • Prijs (€)
  tot
 • Bezorg- en ophaalopties
 • Instructie watergeven
  Bijna alle planten hebben water nodig, maar de kunst is om niet té veel te geven. De meeste planten doen het goed als je ze ongeveer 1 keer per week in het voorjaar/zomer en 1 keer per twee weken in het najaar/winter watergeeft. Voordat je een plant water geeft, is het belangrijk om te voelen of de kluit droog is. Dit kun je simpelweg doen door een vinger, tot twee knokkels diep, in de grond te steken. Is de grond na twee dagen al weer droog, geef dan meer water. Is de grond na een week nog steeds nat, geef dan minder water.

  Weinig
  Deze planten hebben niet veel water nodig. Hooguit 1 a 2 keer per vier weken.

  Af en toe
  Deze planten lusten af en toe een slokje. Ongeveer 1 a 2 keer per twee weken.

  Regelmatig en veel
  Deze planten moet je goed in de gaten houden en minstens 1 keer per week water geven. Controleer regelmatig of de grond droogt aanvoelt.
 • Instructie zon/standplaats
  Volle zon
  Het kan lastig zijn om een plant te kiezen voor in de vensterbank, aangezien niet elke plant vol in de zon kan staan. Gelukkig zijn er voldoende planten die juist graag in het zonnetje staan en behalve buiten ook prima in de vensterbank op het zuiden of westen kunnen staan.

  Halfschaduw
  De slaapkamer is een perfecte plek om planten neer te zetten die half in de schaduw mogen staan. Niet alleen mooi, ook nuttig. Sommige planten zorgen voor extra zuurstof, wat leidt tot een betere nachtrust.

  Schaduw
  Niet elke plant is geschikt om in de badkamer te zetten. Hier is vaak weinig tot geen zonlicht en veel vocht. Toch zijn er genoeg planten die het erg naar hun zin hebben in een donker, vochtig klimaat.
1 product

Geen resultaten gevonden binnen jouw prijsklasse

Buitenplanten kopen bij Praxis

Wil jij je tuin extra kleur of structuur geven? Of met (sub)tropische planten echt een tropische sfeer creëren? Dan zit je hier goed. Praxis heeft namelijk een uitgebreid aanbod aan planten voor buiten waarmee je jouw tuin gezellig maakt.

Zoek je meer inspiratie of ben je benieuwd naar onze populairste buitenplanten? Alle informatie vind je op ons productadvies voor buitenplanten.

Voor elk seizoen de ideale buitenplant

In onze tuinplantenwinkel vind je de beste soorten buitenplanten, zoals eenjarige, vaste, kuipplanten of heesters. Vaste planten zoals lavendel of siergrassen vormen de basis van je tuin. Let goed op dat je soorten kiest die winterhard zijn, want dan kun je er elk jaar weer van genieten. Heesters zoals de hortensia, roos, rododendron zijn wintergroen. Zo geef jij je tuin in de winter ook nog kleur. Met eenjarige tuinplanten zoals de viool, (Spaanse) margriet, petunia, geranium en chrysant kun je lekker variëren. Ze leven meestal 1 jaar en geven je tuin volop kleur. Om je tuin om te toveren in een tropisch paradijs gebruik je bijvoorbeeld kuipplanten zoals de olijfboom, citrusboom, palmen en Dipladenia sundaville.

Zorg goed voor je planten

Om het hele jaar te kunnen genieten van kleur in je tuin kun je het beste planten met verschillende bloeiperiodes plaatsen. Let bij het aanschaffen goed op wat de ligging van jouw tuin is, hoeveel zon er staat en selecteer hier jouw planten op. Op de pot van al onze tuinplanten staat middels een zonnetje duidelijk aangegeven of ze in de volle zon kunnen, of met een wolkje, half-zwart zonnetje of helemaal zwart zonnetje dat je de tuinplanten beter in de (half)schaduw kunt zetten. Misschien wil jij in je tuin ook wel wat stoere tuinpotten of tuinbakken plaatsen. Een tuinplant in pot kan zorgen voor net wat meer sfeer in je tuin.

Buitenplanten bestellen bij Praxis

De beste tuinplanten bestel je natuurlijk eenvoudig online. Bekijk ons ruime aanbod aan planten, kies jouw favoriet en kom hem ophalen in één van onze tuincentra. Zoek je buitenplanten voor een voordelige prijs? Houd deze pagina dan goed in de gaten. Onze aanbiedingen herken je aan de actiesticker.