Filteren

  • Merken
  • Prijs (€)
    tot
  • Bezorg- en ophaalopties
  • Soort
  • Zaaiperiode
    Zaaien is het proces van het planten van zaden. Na ontkieming levert deze methode planten, bloemen, groenten, enz. op. De zaaitijd is afhankelijk van het gewas en de behoefte van de plant zodat deze op de lange termijn kan groeien.
  • Kortingsacties

Groente en fruit uit eigen tuin met onze moestuin zaden

Jouw maaltijden worden nog lekkerder met verse ingrediënten uit eigen tuin. Zo geniet je van boerenkool in de winter en smikkel je van sappige aardbeien in de zomer. Wil jij je eigen moestuintje beginnen? Klussers met groene vingers kunnen bij ons meer dan 200 verschillende moestuin zaden kopen. Naast diverse fruitzaden, kruidenzaden en groentezaden, bieden wij ook graszaden aan. Perfect als jouw gazon wat kaal oogt en wel een boost kan gebruiken!

Wie zaait, zal oogsten

Je eigen groente en fruit verbouwen lijkt moeilijk, maar met de juiste moestuinbenodigdheden en goede zaden kan jouw tuin een bloeiende oogst op leveren. Bepaal waar je de moestuin wit hebben en maak een plekje vrij. Zo kun je ervoor kiezen om de zaden direct in de grond te stoppen, maar je kunt ook gebruik maken van een moestuinbak, kweektuin of oppottafel. Voorzie de moestuin van verse oppotgrond en maak met een pootstok kleine kuiltjes in de aarde. Vervolgens verdeel je de grond in stroken, waarbij je gemiddeld 10 cm afstand tussen de zaden aanhoudt. In de kuiltjes zaai je vervolgens de moestuinzaden. Voor goed overzicht plant je een klein naambordje bij elke strook grond. Zo weet je altijd wat voor kruiden en groentezaden in je moestuin staan. Wil jij weten wanneer je de zaden het beste kunt zaaien en oogsten? Bekijk onze zaaikalender; hiermee kun je eenvoudig een planning voor de moestuin maken.

Jouw groentezaden koop je bij Praxis

Wil jij groentezaden kopen? Boerenkool, radijsjes, wortels en sperziebonen: ons groentezaad assortiment biedt een ruime keuze aan verschillende seizoensgroenten. Het groentezaad is geheel biologisch en dus onbehandeld. Je eet dus niet alleen super vers, maar ook super gezond! Naast diverse groentezaden kun je bij Praxis ook allerlei kruiden zaden kopen. Jij haalt voortaan je peterselie, basilicum of munt gewoon uit eigen tuin! Wil je meer weten over het verbouwen van je eigen groentezaden en andere moestuin zaden? Op onze inspiratiepagina lees je meer over het aanleggen van een moestuintje.