Filteren

1 product


   Is de kelder in je huis ondergelopen met water na een heftige regenbui? Of wil je graag op een snelle manier een troebele vijver laten leeglopen? Of misschien wil je water van het ene bassin naar het andere overpompen? Dan kan je bij Praxis voordelig een dompelpomp kopen. Zoals de naam al zegt wordt deze pomp helemaal in het water gedompeld en doet zo zijn werk. In ons assortiment hebben we verschillende krachtige modellen van Hozelock, Gardena, Kelfort en Hendrik Jan. Ze modellen verschillen in kracht (het aantal liters water per uur) en ze hebben allemaal weer een eigen functie. Zo hebben we bijvoorbeeld hogedruk modellen die geschikt zijn om tot op grote diepte water weg te pompen. En deze zijn ideaal om water uit de regenton naar een watersproeier te leiden; zo creëer je een waterbesparend beregeningsysteem.

   Pompen voor vuil water en schoon water

   Welk type dompelpomp je nodig hebt hangt af wat je er mee gaat doen. Zo zijn er speciale modellen voor het wegpompen voor schoon water (dus prima te gebruiken bij wateroverlast), en andere krachtige exemplaren zijn weer bedoeld voor het afvoeren van troebel, vuil of zanderig water, met of zonder vezels. Er zijn nog meer verschillen aan te wijzen tussen dompelpompen. Staat het water niet zo hoog, bijvoorbeeld als een ruimte is overstroomd (wasmachine kapot, regenbui), dan kan je kiezen voor een vlakzuigende dompelpomp. Dit type is zo gemaakt dat de onderkant van de pomp, het aanzuigstuk, vlak boven de grond zit en het kan daardoor makkelijk zeer laag staand water afvoeren.

   Een dompelpomp online goedkoop bij Praxis bestellen

   Als je een dompelpomp bij Praxis gaat kopen is het dus verstandig om vooraf goed de specificaties van de verschillende modellen te vergelijken. Zo moet je ook ruimte hebben om de pomp te plaatsen, het snoer moet lang genoeg zijn om stroom op de pomp aan te sluiten, de pomp moet voldoende capaciteit hebben voor het aantal liter water dat je wilt verplaatsen (het debiet), en ook de opvoerhoogte is van belang. Zo zijn er pompen die het water tot maximaal 5 meter hoogte brengen en andere, krachtige modellen doen dat tot wel 17 meter.  De meeste modellen pompen verkopen we alleen in onze online webshop, en dat heeft niet alleen als voordeel dat je op je gemak de modellen kunt vergelijken, we leveren de pomp van je keuze ook snel bij je thuis. Ben je op zoek naar een ander model pomp of zoek je de juiste aansluitstukken? Kijk dan ook nog even bij onze waterpompentuinpompen, en pomp accessoires.