De rookoven als multifunctionele barbecue

Naast een originele manier om te barbecueën is een rookoven ook multifunctioneel. Met een rookoven kun je namelijk roken èn traditioneel houtskool barbecueën. Houd jij van die kenmerkende rooksmaak aan je steak? Dat bereik je door je eten te roken. Ben jij meer van de grillsmaak? Ook dit krijg je gemakkelijk voor elkaar met de rookovens van Praxis. Daarnaast kun je bij Praxis rookovens kopen met wieltjes. Dat maakt deze stoere barbecues ook nog eens gemakkelijk verplaatsbaar!

Liever een klein rookoventje

Rookovens zijn over het algemeen de reuzen onder de barbecues en hierdoor niet altijd geschikt voor in jouw tuin. Past een kleiner rookoventje beter bij jouw huis en tuin? Bekijk dan snel ons assortiment rookovens. Hier vind je ook een rookoventje met wat kleinere afmetingen. Als deze barbecues nog te groot zijn kun je altijd nog kiezen voor een houtskool barbecue, een elektrische barbecue of voor een wegwerp rookoventje.

Elektrische rookoven

Met een elektrische rookoven is het een kwestie van stekker in het stopcontact en grillen maar! Het mooie van deze multifunctionele elektrische rookoven is dat je er naast klassiek grillen ook mee kunt roken. Dus voor gemak en een uitdaging in één ga je voor een elektrische rookoven.

Rookovens online kopen

Wil je een rookoven kopen? Een selectie van de beste barbecues vind je op praxis.nl. Profiteer op de website van hoge kortingen op allerlei rookovens en barbecues. Ook kun je hier je rookoven online kopen! Als klap op de vuurpijl wordt de door jou online bestelde rookoven ook nog eens gemakkelijk bij jou thuisbezorgd.

Hoe werkt een rookoven?

Een rookoven produceert, zoals het woord al impliceert, rook. Deze rook ontstaat door (beuken)hout in de vuurkamer te verbranden. Voordat deze rook via de schoorsteenpijp wordt afgevoerd stijgt het op en komt het door de garingsruimte. Hier ligt het vlees, de vis of andere etenswaren die door dit proces die kenmerkende rokerige smaak krijgen. Roken in een rookoven is een bekende en oude manier om eten te bereiden. 

Eten bereiden met een rookoven

Eten bereiden in rookovens is zeker niet moeilijk. Je steekt eenvoudig de houtsnippers aan en wacht tot deze gaan smeulen. Dit gaat vanzelf door het zuurstoftekort in het rookoventje. Warme gerechten bereid je tussen de 40 en 110 graden Celsius in de oven. Je houdt de temperatuur gemakkelijk in de gaten met de thermometer aan de buitenkant. Zo weet je zeker dat jouw vlees, vis en groentes in de perfecte omstandigheden gerookt worden. Let ondanks het eenvoudige gebruik altijd op je veiligheid. Een rookoven kan behoorlijk heet worden. Gebruik daarom altijd een hittebestendige tang raak de oven niet aan zonder wanten en gebruik alleen houtsnippers die speciaal worden verkocht voor de rookovens. Zo ga je veilig aan de slag en kun je onbezorgd genieten van heerlijke rokerige maaltijden.