Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

SecuCare

SecuCare is een compleet programma aan hulpmiddelen wat veilig wonen voor senioren en junioren mogelijk maakt. Het programma zorghulpmiddelen voor Senioren speelt in op vergrijzing en het langer zelfstandig thuis wonen. Het biedt oplossingen die comfort en veiligheid bieden, waarbij ook aan het design wordt gedacht. Bij junioren gaat het om allerlei handige oplossingen, die ongelukken voorkomen.

In het dagelijks leven zit een ongeluk in een klein hoekje. De meeste ongelukken gebeuren dan ook in en rondom het huis. Je loopt een keer ergens tegen aan, waardoor je valt. Of je stoot jezelf ergens tegenaan. Het is zo gebeurd. Zeker als je (tijdelijk) minder valide bent dan normaal of als je niet goed oplet of de consquenties kan overzien zoals bijvoorbeeld kinderen moeten leren. Om deze reden heeft SecuCare simpele handige producten, die ongelukjes helpen voorkomen of de impact verzachten.

Berg spullen op

Om een veilige omgeving te creëren, is opruimen belangrijk. Emmers, bezems en andere voorwerpen in gangen, doorgangen of op trappen zijn gevaarlijke struikelblokken en beter op hun plek in bijvoorbeeld een kast.

Vloeren, tapijten en trappen

Op losse lopers of voetenschrapers kun je makkelijk uitglijden. Bevestig deze aan de grond om vallen of struikelen zo veel mogelijk te beperken.

Ladders en trapjes

Gebruik een ladder of huishoudtrap als je iets wilt pakken, waar je eigenlijk niet bij kunt. Doordat mensen stoelen en tafels als klimmateriaal gebruiken gebeuren er maar al te vaak onnodige ongelukken. Let bij de aanschaf van een ladder of trap op het GS-veiligheidskeurmerk.

Elektra, gas en gevaarlijke stoffen

Gebruik geen defecte elektrische apparaten, contactdozen, schakelaars en aansluitleidingen. Gasapparaten mogen alleen worden gebruikt als er geen gas meer kan ontsnappen, nadat de vlam is uitgegaan. Zuren, logen, benzine, spiritus en andere gevaarlijke stoffen kun je beter niet overgieten in drankflessen. Bij eventuele verwisseling kan dit ernstige gezondheidsschade berokkenen.

Naast het feit dat de producten van SecuCare het voor jouw veiliger maken in en rondom je huis, kun je bijvoorbeeld een drempelhulp ook als praktisch product gebruiken. Bijvoorbeeld om een brommer makkelijker de schuur in te rijden. SecuCare is er voor jouw veiligheid en om het jouw makkelijker te maken.

Zorgeloos leven met SecuCare

Een ongelukje in of om het huis is zo gebeurd. Beperk deze kan tot een minimum met de producten van SecuCare.

Bekijk hier alle producten van SecuCare voor het behouden van mobiliteit.

Of bekijk hier alle producten van SecuCare.

Bekijk hier de producten van SecuCare voor de veiligheid van kinderen.

Als je in een situatie terecht komt, waardoor je de dagelijkse levensbehoeften niet meer geheel zelfstandig kan uitvoeren, heb je hulp nodig om je mobiliteit en zelfstandigheid te behouden. Deze hulpmiddelen geven je ondersteuning, waar nodig en verhogen je onafhankelijkheid en zelfstandigheid. Dit zorgt voor een hogere levensvreugde in een periode of situatie minder aangenaam is.

Er zijn verschillende hulpmogelijkheden om het zelfstandig leven eenvoudiger te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wandbeugels die extra houvast bieden of aan 'glow in the dark' stickers die licht geven in het donker. Maar ook bijvoorbeeld een drempelhulp kan het verschil maken tussen zelfredzaam en afhankelijk.

Bekijk hieronder de mogelijke handige oplossing bij het behouden van zelfredzaamheid.

Zorgeloos je mobiliteit behouden

Of je nu jong of oud bent, mobiliteit en zelfredzaamheid zijn altijd fijn om te hebben, houden of verkrijgen. Met de producten van SecuCare behoud of verkrijg je deze mobiliteit in en/of om je huis.

Bekijk hier alle producten van SecuCare voor het behouden van mobiliteit.

Kinderen spelen graag en kijken niet altijd waar ze lopen of wat ze doen. Vooral kinderen tussen de 0 en 4 jaar hebben de grootste kans op ongelukken in huis. Jaarlijks bezoeken 140.000 kinderen de Spoedeisende Hulp en ongevallen behoren tot de grootste risico's voor de gezondheid van kinderen.

Simpele oplossingen voor meer veiligheid

Gevaarlijke situaties zijn overal. Vaak worden ze veroorzaakt door simpele dingen als een rondslingerend verlengsnoer of een föhn in een stopcontact in de badkamer. Belangrijk is het gevaren te onderkennen en risico’s te beperken. In het belang van uw kinderen en uzelf.

Eenvoudige maatregelen en gedragsveranderingen kunnen veel verschil maken. Enkele voorbeelden van simpele oplossingen zijn hoekbeschermers, stopcontactbeschermers en deurstoppen. Bekijk hieronder de mogelijke oplossingen.

Zorgeloos kind zijn met SecuCare

Laat je kinderen onbezorgd kind zijn en veilig met de producten van SecuCare.

Bekijk hier de producten van SecuCare voor de veiligheid van kinderen.

Bekijk hier alle producten van SecuCare voor de veiligheid van kinderen.

Ook een garagedeur is mogelijk kwetsbaar voor inbrekers. Hiervoor heb je speciale garagedeursloten, die uitsluitend gemaakt zijn voor het beveiligen van je garagedeur en elke mogelijke inbreker buiten te houden.

Sectionaal garagedeur

Heeft u een sectionaal (of overhead) garagedeur. Industrie of particulier? Tien tegen één dat deze nu niet voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Gelukkig is er de nieuwe SecuMax sectionaal garagedeurbeveiliging! Deze voldoet met glans aan de politie-normering, maar biedt meer. Zo is de plaatsing én bediening enkelzijdig. Het slot wordt dus aan slechts één kant gemonteerd én bediend. Ook kan het slot van buitenaf bediend worden.

Garagedeurbeveiliging Basic

Dit solide slot is geschikt voor garagekanteldeuren en sectionaal garagedeuren. Het voordeel is dat installeren niet nodig is: u plaatst het slot in de rail als de deur dicht moet blijven en dat is dat. Alleen 2 gaatjes in de rail boren is voldoende.

Garagedeurbeveiliging Plus

Dit slot is geschikt voor garagekanteldeuren zonder loopdeur. Voordeel is dat het slot zowel aan de binnen- als de buitenkant bediend kan worden. De verschroeving vindt plaats in de welving van de deur, zodat deze aan de buitenkant niet zichtbaar is. Daar zit alleen een klein dopje waarin de sleutel past.

Garagedeurbeveiliging

Hier komt tekst enzo.

Bekijk hier alle SecuMax garagedeursloten.

Video

Introductiefilm SecuCare

SecuCare in Eigen Huis en Tuin

SecuCare in Eigen Huis en Tuin


 • image01

  pointe /point/

  Dance performed on the tips of the toes

  X
 • image02

  port de bras /ˌpôr də ˈbrä/

  An exercise designed to develop graceful movement and disposition of the arms

  X

 • image04

  a·da·gio /əˈdäjō/

  A movement or composition marked to be played adagio

  X
 • image05

  frap·pé/fraˈpā/

  Involving a beating action of the toe of one foot against the ankle of the supporting leg

  X
 • image06

  glis·sade /gliˈsäd/

  One leg is brushed outward from the body, which then takes the weight while the second leg is brushed in to meet it

  X
 • image07

  je·té /zhə-ˈtā/

  A springing jump made from one foot to the other in any direction

  X
 • image08

  pi·qué /pēˈkā/

  Strongly pointed toe of the lifted and extended leg sharply lowers to hit the floor then immediately rebounds upward

  X
 • image09

  ar·a·besque /ˌarəˈbesk/

  Position of the body supported on one leg, with the other leg extended behind the body with the knee straight

  X
 • image10

  bal·le·ri·na /ˌbaləˈrēnə/

  A female ballet dancer

  X
Secu logo

Secu biedt het totaalpakket aan oplossingen voor een veiliger woon-en werkomgeving. Wij hebben de producten van Secu onderverdeeld in verschillende categorieën: SecuBar, SecuMax en SecuStrip.