Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Gordijnen in de woonkamer

Opmeten van gordijnen

Bij het opmeten van gordijnen komt nog heel wat kijken: je moet bepalen of de gordijnen in het kozijn of tussen de muren moeten komen, wat de lengte van de rail of roede wordt en of je de gordijnen in twee ongelijke delen wilt hebben. Bovendien moet je er rekening mee houden dat vloeren en plafonds niet altijd waterpas zijn.
Wij helpen je graag met het opmeten en bestellen van gordijnen.
 

Gordijnen ophangen

Bepaal eerst waar de gordijnen moeten komen. In het kozijn of tussen de muren?  Deze manier van ophangen wordt ‘In de dag’ genoemd. De andere manier heet ‘Op de dag’ en dat wil zeggen dat de gordijnen aan het plafond of tegen de muur is bevestigd en aan beide zijden iets over de muur heenvalt.

Opmeten

Meet de hoogte vanaf de bovenkant van de roede tot aan het punt waar je de onderkant van de gordijnen wenst. Let op: reken bij een model met ringen 2 cm extra voor het hoofdje. Omdat vloeren en plafonds niet altijd waterpas zijn, is het van belang om de hoogte van zowel de linker- als de rechterzijde op te meten.