Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Tuin en groen

Veel groen in je tuin!
Een mooi gazon en vrolijke plantjes zijn echte blikvangers in je tuin. Om een groene tuin te creëren en te behouden is een goede aanleg en juist onderhoud nodig.
Wij geven je graag tips over de aanleg en het onderhoud van je tuin.
 

Snoeien
Wanneer moeten welke planten of bomen gesnoeid worden? En waarom?
Snoeien kan het hele jaar door. Het meeste snoeiwerk wordt echter in het voorjaar gedaan, want als de kans op vorst is verdwenen, is het de hoogste tijd om weer in de tuin aan de slag te gaan.

Planten
Geef geur en kleur aan je tuin, balkon of dakterras. Waar en wanneer kun je het best een plant planten? Beplanting kan het best als het niet meer vriest en stop je tuin niet vol, maar geef de planten voldoende ruimte.

Bemesten
Bemesten is een belangrijke stap in de aanleg van je tuin. We willen immers niet dat de planten er na een maand al slap bijhangen. Net zoals mensen hebben planten voedsel nodig. Sommige voedselelementen haalt de plant uit de lucht via zijn bladeren, maar de meeste haalt hij met zijn wortels uit de grond. De grond in de tuin is alleen niet altijd de juiste ondergrond voor de planten die we erin zetten.

Kunstgras
Kunstgras wordt steeds populairder. Kunstgras heeft minimaal onderhoud nodig en ziet er toch altijd uit, zoals een strak gazon er uit hoort te zien. Door de technologische ontwikkelingen is kunstgras makkelijk aan te leggen en nog duurzaam ook.  

Lees hier meer over kunstgras

Gazon
De beste tijd om een gazon aan te leggen is het voor- of najaar. Het regent nog genoeg om het gazon goed te laten groeien en het is ook niet te koud. Als je een gazon gaat aanleggen moet je eerst bedenken of je voor zaaien, zoden of kunstgras kiest. Ook is het goed te bedenken wat voor een gazon je wilt. Verschillende gazonnen hebben verschillende grassoorten nodig.

Grasmaaien
Als je geen zin hebt om het gemaaide gras na afloop bij elkaar te harken, kun je voor het maaien een kooi- of cirkelmaaier met opvangbak kopen. Het gemaaide gras kun je na afloop dan mooi op de composthoop gooien waardoor de voedingsstoffen uit het gras later toch weer in de tuin komen.

 

Onkruidbestrijding
Aan bepaalde mos- en onkruidbestrijders is mest toegevoegd. Lees de verpakking dus goed voordat je het product gebruikt om overbemesting te voorkomen.

Kluswijzer 'Gazon'

Kluswijzer 'Gezond groen'

Kluswijzer 'Tuinkalender'