Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Salontafel van steigerhout en -buizen

Let op!
Steigerhout heeft een tolerantie. Dat wil zeggen dat er klein maatverschil zit in de breedte van de planken.

Tip!
Als u de schroeven na montage niet wilt zien dan mengt u het schuurafval met houtlijm. Breng dit aan met een plamuurmes. Let hierbij wel op dat de schroeven onder het houtoppervlak liggen.

Stap 1

Eerst maken we het tafelblad.Leg 4 planken 66x16,5x3cm. naast elkaar volgens afbeelding. Om de planken op zijn plaats te houden tijdens het schroeven kunt u er iets zwaar op leggen. Plaats 2 planken van 66x3x3cm. tegen de kopse kant van de planken.Schroef de planken met 3 schroeven 5x80 per liggende plank vast. Voorboren is niet nodig.

Stap 2

Leg de planken 72x3x3cm. strak tegen het tafelblad aan volgens afbeelding. Schroef de planken met 2x5 schroeven 5x80 vast.

Stap 3

Voor het onderstel schuiven we eerst 2 plaatverbindingen aan een buis van 74 cm. Schuif hierna 2 hoekverbindingen aan de buis van 74 cm. volgens de afbeelding. Draai dit handvast met een inbussleutel 6. Schuif hierna 2 buizen van 37 cm. in de hoekverbindingen en draai ook deze met een inbussleutel 6 vast. De doppen kunt ook al vast in de buizen duwen. Doe deze handelingen allemaal twee keer.

Stap 4

Pak 2 buizen van 74 cm. en schuif schuif deze in de hoekverdindingen volgens de afbeelding hieronder. Draai vast met de inbussleutel 6.

Stap 5

Draai het onderstel om en zorg er voor door dat het hart van de 4 poten 77 cm. uit elkaar staan en de poten loodrecht op de grond staan. Draai nu de verbindingen echt vast.

Stap 6

Laat het onderstel zakken totdat het mooi in het midden van het tafelblad op de plaatverbindingen licht.

Stap 7

Bevestig de fretbouten aan de onderzijde van het tafelblad.