Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Plantenbak van steigerhout

Maak je eigen plantenbak van steigerhout

Zelf op een eenvoudige manier een plantenbak maken, dat kan heel snel met steigerhout. Volg de stappen hieronder omschreven en binnen een dag heb je je eigen plantenbak van steigerhout.

 

Stappenplan voor plantenbak
 

Stap 1:
Zaag uit het steigerhout 8 planken van 39 cm lang, 1 plank van 33 cm lang, 4 planken van 39 cm lang en 5 cm breed en 1 plank van 33 cm lang en 13,5 breed.

Stap 2:
Zaag uit de vurenhouten balk, 4 balken van 36 cm lang.

Stap 3:
Leg twee steigerhouten planken van 39 cm lang horizontaal tegen elkaar aan. Bevestig deze aan elkaar met behulp van één vurenhouten balk van 36 cm. Plaats de balk gelijk aan de bovenkant en zijkant van het paneel, zo houdt je onder aan ruimte over voor de bodem van de plantenbak.

Stap 4:
Zet vervolgens op de kop van het paneel (met de vurenhouten balk) weer 2 planken van 39 cm vast en plaats dan vervolgens weer een vurenhouten balk op het andere einde. Zo zorg je dat je iedere keer houvast hebt voor de volgende 2 planken.

Stap 5:
Herhaal dit nog 2 keer totdat de bak dicht is.

Stap 6:
Draai de plantenbak om, zodat je de bodem vast kan zetten. Leg 2 planken, van 33 cm lang op de bodem. Het is de bedoeling dat de bodem mooi wegvalt in de bak. Schroef de bodem vast met genoeg schroeven.

Stap 7:

Draai de bak weer om. Zaag voor een mooie afwerking van de bovenkant van de bak, de 4  planken van 39 x 5 cm in verstek (hoek van 45o) en schroeven deze op de bovenkant van de plantenbak. Stap 8 (optioneel): Om de plantenbak te beschermen tegen de vochtige grond kan je een vuilniszak aan de binnenkant nieten.