Ben je op zoek naar een boormachine, maar weet je nog niet welke boormachine het beste bij jou past? Bekijk ons koopadvies.
Sluiten
Advies en informatie nodig? Neem eens een kijkje op onze koopadviespagina over laminaat.
Sluiten

Kaarten kerstboom

Hoe maak je een kerstboom voor je kaarten?

Wil je een creatieve kerstboom maken? En wil je alle kerstkaarten op een leuke manier bij elkaar hangen?Bekijk hier dan het voorbeeld van de kaarten kerstboom. Erg orginineel én functioneel! Je kunt er namelijk kerstkaartjes aan hangen waardoor de boom gevuld wordt.

Benodigdheden                                                        Gereedschap

Sencys rolmaat 3m     Decoupeerzaag
Schuurpapier DR MID100Boormachine
Schroeven (ongeveer 40 mm) 
Knijper  
Timmerhout 30x30x250 

 

Stappenplan kaarten kerstboom

1. 5 latten zagen van een greywash planken van 60, 55, 50, 45, 40 cm.

2. Leg twee latten timmerhout van 30x30mm  en gelijke lengte van ongeveer 120 cm (in een schuine lijn met de bovenkant tegen elkaar aan (zie afbeelding). Leg in het midden een loodrechte lijn van een touwtje en meet aan beide zijden van de lijn of de afstand tot het midden gelijk is. Op die manier krijg je een rechte  hoek

3. Plaats trapsgewijs de greywashplanken op de latten timmerhout  Houd daarbij rekening met de onderkant: vanaf 30 cm eerste lat vastmaken met 2 schroeven. Daarna de lat van de bovenkant vastmaken met 2 schroeven. Let op: bovenste deel waar latten elkaar raken is niet bedekt: laat ongeveer 10 cm bovenaan vrij.

4. Monteer de andere planken op gelijke afstand van elkaar. Zorg dat de afstand tussen de planken gelijk is en aan beide kanten een trapvorm ontstaat: smal toelopend.

5. Wanneer alle planken vastzitten, kun je de schuine vorm van de kerstboom aftekenen op de uitstekende steigerhouten planken. Gebruik hiervoor een potlood en een lat/ meetlat die je in een schuine lijn langs de beide zijkanten van de houten planken trekt (zie foto)

6. Zaag langs de lijnen van de steigerhouten planken, zodat je een gelijkmatige schuine lijn krijgt aan beide zijden. 

7. Plak tot slot verschillende  houten knijpers op iedere plank, met houtlijm En dan ben je klaar en kun al je kerstkaarten een mooie plek geven!